Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ceturtdien, 10. maijā, pasaules čempionātā izcīnīja Čehijas hokeja izlase, kas Kopenhāgenas grupā pagarinājumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0) pieveica Krievijas valstsvienību.

Krievijai šī bija pirmā neveiksme turnīrā, turklāt Krievijas hokejisti iepriekšējos trijos mačos nebija ielaiduši ripu savos vārtus. Čehijai šī bija trešā uzvara četrās spēlēs, tomēr neviens panākums nav pamatlaikā.
Spēļu kalendārs
Kopvērtējuma tabula pēc 10.maija spēlēm

Aizraujošā cīņā Kopenhāgenā abas komandas maču aizvadīja lielā tempā, burtiski veidojot uzbrukumus no vieniem vārtiem uz otriem. Krievijas izlase ar vārtu guvumu noslēdza jau savu pirmo uzbrukumu – precīzs un spēcīgs metiens "devītniekā" padevās Ņikitam Ņesterovam. Čehi ātri pārņēma iniciatīvu, un perioda otrajā daļā panāca vadību. 15. minūtē neizšķirtu panāca Davids Krejči, kurš Čehijas izlasei pievienojās tikai pirms šīs spēles, bet pusotru minūti pirms pārtraukuma Krievijā dzimušais Dmitrijs Jaškins panāca 2:1 Čehijas labā.

Otrajā periodā veiksmīgāki izrādījās Krievijas hokejisti. Jau pirmajā minūtē Mihails Grigorenko izlīdzināja rezultātu, pēc trīs minūtēm Davids Pastrņaks atguva Čehijai vadību, bet vēl pēc pusotras minūtes Aleksandrs Barabanovs trešo reizi spēlē līdzsvaroja rezultātu uz tablo.

Trešajā periodā iniciatīva bija Krievijas hokejistiem, bet čehi izturēja pretinieku spiedienu un vēlāk pagarinājumā izrāva uzvaru. Pagarinājumā Krievijas hokejisti vairākas reizes rupji kļūdījās, spēlējot trijiem pret trijiem. Ja pirmās iespējas čehi neizmantoja, tad pusotru minūti pirms papildlaika beigām Pastrņaks ar viltīgu metienu sodīja pretiniekus par paviršību. Pirmais viņa mēģinājums ātrajā uzbrukumā nebija sekmīgs, ripa aiz vārtiem nonāca atpakaļ pie Pastrņaka, kurš uzmeta pa krievu hokejista kājām un ripa iespurdza vārtos.

Krievija, kura praktiski ir jau iekļuvusi ceturtdaļfinālā, priekšsacīkstēs vēl tiksies ar Šveici, Slovākiju un Zviedriju. Savukārt čehiem par vietu ceturtdaļfinālā nāksies cīnīties mačos pret grupas nosacīti vājākām vienībām – Baltkrieviju, Franciju un Austriju.

$duelID=953;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!