Foto: Reuters/Scanpix
Savu pirmo uzvaru pasaules čempionāta spēlēs otrdien, 9. maijā, svinēja Dānijas hokeja izlase, kas Ķelnes grupā pēcspēles metienos ar 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pieveica šogad problēmu nomākto Slovākiju.

Dānija, kas nākamgad rīkos pasaules čempionātu un kas nevar zaudēt vietu elitē, tagad Ķelnes grupā pakāpusies uz priekšpēdējo vietu. Savukārt slovāki, kuri spēlē bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) vīriem, pēc šī zaudējuma samazinājuši savas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.
$duelID=621;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Noraidījumiem bagātā spēlē Dānija izmantoja slovāku kļūdas un spēja panākt 3:0 savā labā. Pirmajā periodā Niklass Hardts realizēja skaitlisko vairākumu, bet otrā perioda sākumā Patriks Rasels panāca 2:0. Otrās trešdaļas pēdējā minūtē slovāki izmisīgi centās vienus vārtus atgūt, taču nogulēja pretuzbrukumu un Mortens Poulsens trīs sekundes pirms pārtraukuma palielināja dāņu pārsvaru līdz 3:0.

Pēdējās trešdaļas sākumā Martins Gernats guva slovākiem pirmos vārtus, bet tad Dānijas hokejisti paši uzdāvināja pretiniekiem iespēju saasināt cīņu, izpelnoties noraidījumus. Trešā perioda septītajā minūtē Mario Bližņaks vairākumā bija izveicīgāks vārtu priekšā, bet vēl pēc piecām minūtēm vairākumā Mihels Mikklīks izlīdzināja rezultātu.

Neilgi pēc tam kuriozā situācijā ripa ielidoja Slovākijas izlases vārtos, tomēr "gols" netika fiksēts. Julians Jakobsens izgājienā viens pret vienu nepārspēja slovāku vārtsargu Juliusu Hudāčeku, bet aiz dāņa slidojušais Jurajs Mikušs kritienā uztriecās virsū savam vārtu vīram un abi ielidoja tīklā kopā ar ripu. Tiesneši sākotnēji norādīja uz vārtu guvumu, tomēr pēc video atkārtojuma "gols" netika skaitīts – ripa līniju šķērsoja mirkli pēc tam, kad no vietas tika izgrūsti vārti.

Pagarinājumā komandas īpaši necentās gūt vārtus, bet pēcspēles metienos vienīgo izgājienu realizēja Mortens Grēns, atnesot dāņiem uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!