Dānijas hokeja izlases aizsargam Jesperam Jensenam, kurš otrdien pasaules čempionātā Maskavā pēc spēka paņēmiena saņemšanas spēlē pret Šveici palika nekustīgs uz ledus, notikušajā paveicies un viņam konstatēts smadzeņu satricinājums, paziņojuši ārsti, vēsta "Faceoff.dk".

Trešajā periodā 44. minūtē Dānijas aizsardzības zonā tīru spēka paņēmienu pret Jesperu B. Jensenu izpildīja šveiciešu kapteinis Andreass Ambūls, pēc kā Jensens nekustīgs palika uz ledus. Uzreiz pie hokejista piesteidzās komandas mediķi, bet jau pēc mirkļa laukumā devās arēnā dežūrējošie mediķi ar nestuvēm. Vairākas minūtes Jensenam palīdzību sniedza uz ledus, bet tad viņš steidzami nogādāts tuvējā slimnīcā.

Slimnīcā hokejistam pārbaudes nekādus dzīvībai bīstamus savainojumus nekonstatēja, ārstu slēdziens – smadzeņu satricinājums. Drošības dēļ sportists visu nakti vēl pavadījis slimnīcā mediķu uzraudzībā, taču, visticamāk, jau trešdien varēs pievienoties komandai.

"Jensenam ir smadzeņu satricinājums, bet jāatzīst, ka, ņemot vērā notikušo, viss beidzies tīri labi. Viņš paliks slimnīcā, kas ir ierasta prakse līdzīgos gadījumos," "Faceoff.dk" otrdienas vakarā citējis Dānijas izlases ārstu Pēru Albeku.

Tiesa, hokejists vairs nevarēs doties uz ledus kopā ar komandas biedriem, jo ārsti viņam lieguši spēlēt šajā pasaules čempionātā, kamēr nebūs pilnībā atguvies no smadzeņu satricinājuma.

Dānijas hokeja izlase šajā spēlē piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar 2:3, bet līdz Jensena incidentam dāņi bija vadībā ar 2:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!