Foto: LETA

Par Latvijas hokeja izlases kapteini gaidāmajā pasaules čempionātā izraudzīts pieredzējušais uzbrucējs Lauris Dārziņš, informē Latvijas Hokeja federācija.

Šajā valstsvienības sastāvā Dārziņš 34 gadu vecumā ir vecākais spēlētājs, un viņš izlases kapteinis bija arī 2013. gada pasaules čempionātā, bet vēlāk bijis kapteiņa asistents. Pagājušajā sezonā Dārziņš bija kapteinis arī Rīgas "Dinamo" komandā.

Kopumā Dārziņš piedalījies astoņos pasaules čempionātos, kuros 48 spēlēs guvis 19 vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

"Ja galvenais treneris man uzticēs nēsāt kapteiņa burtu, tad es to nēsāšu ar lepnumu un atbildības sajūtu. Tieši tāpat kā ģerboni uz krekla," ceturtdien pēc pēdējā izlases treniņa Rīgā teica Dārziņš.

Kapteiņa asistenti būs aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Roberts Bukarts. Pērn Bukarts veica valstsvienības kapteiņa pienākumus.

Latvijas izlase pasaules čempionātu uzsāks 11. maijā, kad pulksten 17.15 spēkosies ar Austrijas valstsvienību. Pēc tam Latviju sagaida mači ar Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, grupu turnīrā jāizcīna vieta labāko četriniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!