Foto: DELFI

Valdība ir paudusi atbalstu Latvijas Hokeja federācijai (LHF) pasaules hokeja čempionāta rīkošanai Latvijā 2017.gadā. To žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sēdes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V), komentējot LHF prezidenta Kirova Lipmana izteikumus par politiķu vienaldzīgo attieksmi pret hokeju.

Atgādinām, ka Lipmans pauda sašutumu par valsts politiķu un ierēdņu vienaldzīgo attieksmi pret hokeju, tāpēc viņš necīnīsies par 2017.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu.

"Grūti šos izteikumus komentēt. Lipmana kungs ar mani šo jautājumu nav pārrunājis," teica premjers, nosakot, ka pirms kāda laika LHF vērsās valdībā ar aicinājumu atbalstīt organizācijas pieteikumu pasaules hokeja čempionāta rīkošanai Latvijā 2017.gadā. "No valdības viņi šo atbalstu aicinājumam saņēma. To, kas tagad ir mainījies, būtu jājautā pašam Lipmana kungam," noteica Dombrovskis.

Uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu bez Latvijas pieteikušās arī Dānija, Francija un Vācija. Līdz šim par galvenajām pretendentēm tika uzskatītas Latvijas un Dānijas kandidatūras. Latvijā pirmo un vienīgo reizi pasaules čempionāts notika 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!