Foto: LETA

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) vērsusies pie Rīgas mēra Mārtiņa Staķa, paužot neapmierinātību ar Baltkrievijas karoga nomaiņu ar šīs valsts opozīcijas balti sarkano karogu Latvijas galvaspilsētas pilsētvides reklāmas stendos, kas veltīti 2021. gada pasaules čempionātam hokejā.

Pirmdien Baltkrievijas karogs nomainīts Brīvības ielā, bet pārējos stendos galvaspilsētā Baltkrievijas karoga vieta bija tukša. Kā sociālajos tiklos norādījis Rīgas mērs Staķis (PP), Rīgā nedrīkst plīvot karogi, kas simbolizē režīmu, kurš nodarbojas ar valsts terorismu, līdz ar to Baltkrievijas oficiālais karogs ir noņemts un aizstāts ar balti sarkano

"Mēs nosūtījām vēstuli Rīgas mēram. Tas mums nav pieņemami. Spēļu arēnās mēs nedomājam mainīt karogu. Un lūgsim noņemt pasaules čempionāta un IIHF karogus tajās vietās, kur Rīgā nomainīja (Baltkrievijas) karogus," aģentūra TASS citē Fāzelu.

IIHF vēstules saņemšanu apstiprinājis Staķis, vēsta LTV ziņu dienests.

Rīgas mērs Staķis sociālajos tīklos informējis, ka ņems vērā IIHF prezidenta vēlmi un no šīm instalācijām tiks noņemti IIHF un pasaules čempionāta karogi, bet paliks baltkrievu opozīcijas balti sarkanais karogs.


Baltkrievijas Hokeja federācija (FHB) par pirmdien Rīgas centrā veikto karoga maiņu iesniegusi notu Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF), 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājiem un Latvijas Hokeja federācijai (LHF).

Igaunijas bijušais prezidents Tomass Hendrikss Ilvess aicināja IIHF izmest Baltkrieviju no pasaules čempionāta Rīgā saistībā ar pēdējo dienu notikumiem, tomēr LHF prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar aģentūru LETA šādu iespēju noliedzis.

Sākotnēji 2021. gada pasaules čempionāta rīkošana bija uzticēta Rīgai un Minskai, tomēr pēc augustā notikušajām negodīgajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, pieaugot politiskai spriedzei un pieaugot sponsoru spiedienam, IIHF atņēma Minskai rīkotāja tiesības. Februārī IIHF lēma, ka Rīga viena pati rīkos pasaules čempionātu, kas Latvijas galvaspilsētā sākās 21. maijā un risināsies līdz 6. jūnijam.

No jauna spriedze saistībā ar Baltkrieviju pieauga pēc nedēļas nogales notikumiem, kad ar viltu Minskā nosēdināta "Ryanair" pasažieru lidmašīna, kurā atradās Baltkrievijas opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba loceklis, opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs.

Pēc šī gadījumā arī nolemts nomainīt Baltkrievijas karogu pret opozicionāru balti sarkano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!