Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas spēlē svētdien mājiniece Francija ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) piekāpās Čehijas valstsvienībai, saglabājot vairs tikai teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Francijas izlasei šajā pasaules čempionātā atlikusi vēl tikai viena spēle, kurā jātiekas ar Slovēnijas valstsvienību. Šajā mačā Francijai nepieciešama uzvara, taču viņu izredzes ir atkarīgas arī no citām komandām. Francijas tiešie konkurenti par vietu ceturtdaļfinālā ir Norvēģija un Somija, un francūžiem jācer, ka šīs abas komandas atlikušajās divās spēlēs neizcīnīs vairāk par vienu punktu.

Francija spēlē pret Čehiju nonāca iedzinējos devītajā minūtē, kad precīzi vairākumā meta Davids Pastrņaks, bet otrā perioda ievadā vairākumā "golu" pēc lieliska individuālā gājiena uz vārtiem guva Stefans da Kosta, izlīdzinot rezultātu. Francijai bija vairākas iespējas spēlēt vairākumā, tomēr vēl viens precīzs metiens neizdevās.

Pēc mazākumiem čehi uzreiz atguva vadību, kad ar rikošeta palīdzību pretinieku vārtsargu pārspēja Mihals Ržepīks. Tad 39. minūtē vairākumā Jans Ruta izdarīja tālu metienu pa vārtiem, un ripa izlidoja cauri spēlētāju burzmai un atrada ceļu vārtos.

Cīņas turpinājumā Ržepīks vēlreiz izdarīja precīzu metienu, bet Antuāns Rusēls 51. minūtē izgāja pret vārtsargu un atjaunoja divu vārtu deficītu Francijai. Francijas izlases centieni atspēlēties nebija veiksmīgi, un 59. minūtē ripu tukšos vārtos raidīja Tomašs Zohorna.

Čehijas izlase ar 13 punktiem sešās spēlēs ir otrajā vietā Parīzes apakšgrupā, piekāpjoties tikai Kanādas izlasei, kurai ir tikpat punktu piecās spēlēs.

$duelID=661;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!