Foto: F64
Latvijas izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam draud četru gadu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, vēsta laikraksts "Sport-Express".

Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) saistībā ar pārkāpumiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālā grasās atvērt lietu pret trim KHL kluba Omskas "Avangard" pārstāvjiem - komandas galveno treneri Hārtliju, uzbrucēju Denisu Zernovu un vienības ārstu Dmitriju Batušenko.

Incidents noticis 17. aprīlī, kad "Avangard" finālsērijas trešajā spēlē uzņēma Maskavas CSKA.

Hārtlijs un Batušenko nav ļāvuši veikt dopinga kontroles procedūru un, lamājoties rupjiem vārdiem, lieguši antidopinga darbiniekiem iekļūt komandas ģērbtuvē, kamēr Zernovs aizmucis no antidopinga inspektora. Šāda rīcība tiek uzskatīta par Krievijas antidopinga noteikumu pārkāpumu, par ko visiem trim var draudēt četru gadu diskvalifikācija. Saistībā ar notikušo aģentūra pieprasījusi paskaidrojumu no "Avangard" kluba, kas esot jāiesniedz līdz 30. aprīlim.

Tikmēr Batušenko norādījis, ka abi antidopinga darbinieki centušies ielauzties "Avangard" ģērbtuvē, turklāt pirms tam viņi laikus neesot brīdinājuši par pārbaužu veikšanu.

Savukārt "Avangard" kluba prezidents Maksims Sušinskis intervijā portālam "Allhockey.ru" vaino antidopinga uzraugus neadekvātā uzvedībā.

"Šī lieta ir bezsakars. Mēs visiem ļaujam doties visur. Jautājums ir par to, ka antidopinga darbinieki kaut ko ir pārpratuši," pauda Sušinskis. "Par savu nostāju esam pārliecināti un par to esam informējuši gan KHL, gan dopinga komiteju."

"Finālsērijas laikā visi mūsu sportisti bija "tīri". Esam par godīgu spēli, ne dopingu. Runa nav par to, ka mēs būtu aizlieguši ņemt dopinga proves, bet gan par kontrolieru uzvedību. Ja hokejistam ir obligātais treniņš, viņam tas ir jāapmeklē, taču [antidopinga pārstāvji] to neļauj darīt," uzsvēra Sušinskis.

Antidopinga pārstāvji pie "Avangard" komandas bija ieradušies arī 16. aprīlī, taču tobrīd vienībai bijis treniņš, un hokejists nav varējis nodot paraugu.

Kanādiešu treneris Hārtlijs aizvadītajā sezonā debitēja KHL un aizveda "Avangard" klubu līdz Gagarina kausa finālam, kur gan sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 nācās piekāpties CSKA hokejistiem.

Tikmēr 23 gadus vecais Zernovs regulārajā čempionātā 61 spēlē iemeta 13 vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles, kamēr Gagarina kausā viņam 15 mačos bija pieci vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Hārtlijs jau pašlaik ir kopā ar Latvijas izlasi, kas gatavojas pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!