Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc aizvadītām divām pārbaudes spēlēm pret Vāciju otrdien, 2. maijā, paziņoja valstsvienības sastāvu, kas dosies uz 2017. gada pasaules čempionātu. Tomēr galīgais Latvijas izlases sastāvs vēl nav oficiāli paziņots, bet pasaules čempionāts elites divīzijā sāksies piektdien, 5. maijā.

Latvijas izlase uz pārbaudes spēlēm pret Vāciju devās 28 hokejistu sastāvā, bet dalībai pasaules čempionātā drīkst pieteikt 25. Kā pēdējos no kandidātu pulka Hārtlijs svītrojis aizsargu Ēriku Ševčenko, kā arī uzbrucējus Edgaru Kuldu un Rodrigo Ābolu.

Tomēr Latvijas Hokeja federācija informē, ka nav izslēgta Ziemeļamerikā spēlējošo Teodora Bļugera un Ņikitas Jevpalova pievienošanās. Šobrīd LHF veic pārrunas ar hokejistu pārstāvētajiem klubiem par viņu iesaistīšanos Latvijas izlasē.

Bļugers spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas svētdien izstājās no Kaldera kausa izcīņas. Tikmēr Jevpalovs spēlē citā AHL klubā Sanhosē "Barracuda", kuram otrdien jāaizvada Kaldera kausa izcīņas pirmās kārtas izšķirošā, piektā spēle pret Stoktonas "Heat". "Barracuda" uzvaras gadījumā Jevpalovs nevarēs steigties palīgā Latvijas valstsvienībai.

81. pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 5. līdz 21. maijam. A apakšgrupā Ķelnē Latvijas izlases pretinieki būs Krievijas, ASV, Zviedrijas, Slovākijas, Vācijas, Dānijas un Itālijas valstsvienības. Tikmēr B apakšgrupā Parīzē spēlēs Kanāda, Somija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Latvijas izlases sastāvs:
Vārtsargi: Elvis Merzļikins, Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš
Aizsargi: Jānis Jaks, Kristofers Bindulis, Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Uvis Jānis Balinskis, Ralfs Freibergs.
Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Kaspars Daugaviņš, Ronalds Ķēniņš, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts,Frenks Razgals, Jānis Sprukts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!