Foto: F64
2023. gada pasaules hokeja čempionāta spēles Rīgā un Tamperē klātienē vērojuši 330 000 līdzjutēju, par ko liels gandarījums ir rīkotājiem.

Kā vēsta IIHF, pirms priekšsacīkšu pēdējām divām spēļu dienām Tamperē un Rīgā kopā spēles apmeklējuši 330 000 līdzjutēju, bet netiek ziņots atsevišķi par katras pilsētas apmeklējumu. Zināms, ka Somijas spēles klātienē vērojuši 70 777 skatītāji, bet "Arēnā Rīga" Latvijas izlases spēles apmeklējuši 51 222 skatītāji un tas ir otrs labākais rādītājs šajā čempionātā.

Tā kā Tamperes arēna ir ietilpīgāka par "Arēnu Rīga" (attiecīgi 13 455 un 10 300 skatītāju vietas), tad Somijas grupas izlasēm ir labāki apmeklētības rādītāji. Piemēram, Rīgas grupā otrā apmeklētākā komanda – Čehija – kopējā "rangā" šajā rādītājā ir tikai devītā, no Somijas grupas apsteidzot tikai Dāniju.

Rīkotājus priecējot ne tikai spēļu apmeklētība, bet arī kopējā atmosfēra. Turnīra pirmajā sestdienā 13. maijā Tamperē fanu zonā Somijas spēli vērojuši vairāk nekā 12 000 cilvēku, tādējādi labots pirms gada sasniegtais oficiālās fanu zonas rekords pasaules čempionātu vēsturē. Savukārt Latvijas uzvaru pār Kazahstānu fanu zonā pie "Arēnas Rīga" skatījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!