Foto: F64
Pasaules hokeja čempionāta laikā Čehijā līdzjutējiem, kā ierasts lielajos sporta pasākumos, nāksies sadzīvot ar dažiem aizliegumiem, kas citviet ir atļautas.

Pasaules čempionātu Prāgā un Ostravā plāno apmeklēt vairāk nekā 600 000 līdzjutēju, arī vairāk kā 5000 Latvijas fanu.

Abās pilsētās pie pie arēnas būs pieejama mantu glabātuve, kas maksās 50 kronas (aptuveni divi eiro), vēsta Latvijas sporta fanu mājaslapa "sportadraugiem.lv". Tajā varēs glabāt arī liela izmēra priekšmetus, piemēram, velosipēdus. Arēnā būs iespējams ienest tikai maza izmēra somas, bet jāuzmanās, ko liekat tajās iekšā, jo, piemēram, lietussargus ienest nevarēs. Arēnā nebūs iespējams ienest arī šķidrumus, kur ir vairāk par 100ml, klēpjdatorus un jebkādu ēdienu.

Aktīvākajiem faniem jāņem vērā, ka maksimālais bungu izmērs, ko pie ieejas var izlaist caur rentgenu, būs 60x40cm, lielākām bungām nedrīkst būt vairāk par vienu membrānu, lai apsargi tajās varētu ielūkoties, bet arī tad bungas nedrīkst būt lielākas par ieejas vārtu platumu. Līdzjutēji arēnā nevarēs ieiet ar masku, kas aizsedz cilvēka seju. Savukārt karogiem nedrīkstēs būt kāti un to izmērs nedrīkst pārsniegt 3x2m.

Tāpat aizliegts ienest visa veida spiediena taures un vuvuzelas. Tradicionāli liegts ienest alkoholu, narkotikas, ieročus utt.. Ieeja liegta būs arī ar ierakstu aparatūrām (neskaitot mazos, neprofesionālos fotoaparātus). Tāpat abās arēnās būs aizliegts smēķēt un to uzmanīšot īpašas nesmēķētāju patruļas.

Tradicionāli pie abām arēnām būs hokeja fanu teltis, sava fanu pilsētiņa, kur uz lielajiem ekrāniem varēs vērot vairāku spēļu video tiešraides. Fanu zonu kopējais izmērs būšot ievērojams - 9,5 kvadrātkilometri. Teritorijā dažādas aktivitātes nodrošinās pasaules čempionāta lielākie atbalstītāji un partneri. Fanu zonā varēs iekļūt visi interesenti – vienalga, vai tev ir biļete uz spēli vai nav. Izklaides zonā fanus priecēs vairākas vietējās grupas un DJ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!