Foto: LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) labojusi tiesnešu kļūdu Latvijas un Čehijas izlašu pasaules čempionāta B grupas mačā Bratislavā, kad viņi pamatlaika izskaņā 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām piesprieda Laurim Dārziņam.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase aizvadītajā mačā ar rezultātu 3:6 zaudēja Čehijai. Latvija šajā mačā nopelnīja divus 5+20 noraidījumus līdz spēles beigām. Vispirms otrā perioda ievadā Māris Bičevskis tika sodīts par spēka paņēmienu galvas un kakla rajonā, bet tad pusotru minūti pirms mača beigām tika noraidīts Dārziņš par rupju spēka paņēmienu.

Pats Dārziņš bija neizpratnē par šo lēmumu, bet pēc mača beigām protokolā veikts labojums, kurā noraidījums piespriests Ralfam Freibergam. Viņš pie laukuma apmales veica spēka paņēmienu pret pretinieku.

Bičevska un Freiberga epizodes izskatīs arī IIHF Disciplinārā komiteja, kas lems vai viņiem piespriest papildus diskvalifikācijas.

Freibergs ar 27 minūtēm četros mačos ir otrajā vietā sodītāko spēlētāju sarakstā, bet trešais ir Bičevskis, kurš divu spēļu laikā iekrājis 25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!