Foto: AFP/Scanpix
Ar pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta pirmo posmu Helsinku grupā otrdien noslēdza Kanādas hokeja izlase, kas ar 5:1 (1:1, 3:0, 1:0) pieveica Baltkrieviju.

Kanāda līdz ar to sev nodrošināja pirmo vietu Helsinku grupā un ceturtdaļfinālā tiksies ar savas grupas ceturto komandu. Atkarībā no pēdējo spēļu iznākumiem, kanādiešu pretinieki var būt gan slovāku, gan francūži, gan amerikāņi.

Lai gan pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija 1:1, kanādieši savu pārākumu apliecināja otrajā periodā, panākot lūzumu spēlē. Kanādiešiem divus vārtus guva Raians O'Railijs, bet pa vieniem – Raians Ņūdžins-Hopkinss, Korijs Perijs un Raians Geclafs. Baltkrievijai vienīgos vārtus guva Sergejs Kosticins.

Lai gan spēlē nospiedošs bija kanādiešu pārsvars un abām komandām spēle praktiski neko neizšķīra, mačs izvērtās rupjībām bagāts. Lielos noraidījumus līdz spēles beigām par rupjību nopelnīja Andrejs Kosticins, Luks Šenns un Marks Meto. Visu trīs spēlētāju rīcību, visticamāk, vēlāk izskatīs IIHF disciplinārā komisija un lems par iespējamo diskvalifikāciju.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='kanada'; $t2='baltkrievija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!