Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Nails Jakupovs ir sarūgtināts par Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka paziņojumu, ka hokejists uz pasaules čempionātu nav izsaukts traumas dēļ, jo savainojuma Jakupovam neesot, ziņo vietējie mediji.

2012. gada NHL drafta pirmais numurs, 22 gadus vecais Jakupovs pēc NHL sezonas beigām atbrauca uz Krieviju un pievienojās izlasei treiņnometnē un Eirotūres mačos, taču pirms pasaules čempionāta Znaroks paziņoja, ka Jakupovam ir potītes trauma un izlases sastāvā viņš netiek iekļauts.

"Nevaru aizturēt sarūgtinājumu, kad presē no izlases galvenā trenera mutes izskanēja ziņas, ka es komandu esmu pametis ar pamatojumu "potītes trauma", kuras man nav bijis vispār," saka Jakupovs.

"Mikrotraumas hokejistiem ir un būs, tā ir visiem," Jakupovu citē portāls "Reaļnoje vremja". "Taču tās nav traumas, kas traucētu mums spēlēt pasaules čempionātā. Kas attiecas uz manu tā saucamo "potītes traumu", es gribētu izskaidrot situāciju. Neviens hokejists sezonu nepabeidz bez kaut kādiem savainojumiem, un es neesmu izņēmums. Pēc sezonas katras NHL komandas ārsti dod slēdzienu, kurā tiek noteikt, vai hokejists var spēlēt vai viņam nepieciešams zināmslaika periods traumu sadziedēšanai."

"Manā situācijā Edmontonas "Oilers ārsti man deva "zaļo gaismu" sezonas turpināšanai izlasē pasaules čempionātā, un es ar prieku pieņēmu uzaicinājumu pievienoties komandai Maskavā, jo man ir liels gods pārstāvēt Krievijas izlasi," uzsver Jakupovs. "Biju gatavs, apņēmības pilns un nospēlēju vairākus mačus Eirotūrē."

"Šis nav pārāk patīkams atgadījums," portālam "championat.ru" atklājis Jakupova aģents Igors Larionovs. "Saprotams, ka [izlasē] ir konkurence un tā tālāk. Taču tam bija jāizskatās nedaudz citādi. Viņš ir NHL spēlētājs, un tādām lietām jānotiek civizlizētāk, ne tā, kā tagad no izlases vadības puses. Viņš atbrauca spēlēt izlasē un attapies pie sasistas siles."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!