Foto: F64
Kazahstānas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta (PČ) mačā pret Latvijas valstsvienību centīsies parādīt uz ko tā ir spējīga, portālam "Sports.kz" norādījis komandas kapteinis Romans Savčenko.

Latvijas izlase, izcīnot uzvaru šajā mačā, garantēs palikšanu elitē, savukārt Kazahstānas valstsvienība A apakšgrupas kopvērtējumā patlaban ir pēdējā vietā, tādējādi komandai draud izkrišana no augstākās divīzijas.

"Gatavojamies. Būsim kā viens vesels, kā dūre. Iepriekšējais zaudējums jāaizmirst. Nākamajā mačā būsim pavisam cita komanda," uzsvēra Savčenko.

"Nekas vēl nav zaudēts. Priekšā vēl ir divi mači. Mēs parādīsim, uz ko esam spējīgi," piebilda Kazahstānas valstsvienības kapteinis, kurš spēlē aizsarga pozīcijā un šajā čempionātā izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Kanādas izlasē spēlējošais kanādietis Dastins Boids atzīmēja, ka Latvijas izlase ir spēlētāji - Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš - kuri šosezon spēlējuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Latvijai ir viens vai divi NHL spēlētāji. Neskatoties uz sastāvu, mums ir jāatrod risinājumi, kā pretinieku uzvarēt. Mums nav, kur atkāpties," sacīja pirmās maiņas uzbrucējs, kurš čempionātā guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

A apakšgrupas mačs VTB ledus pilī sāksies plkst.20.15.

Latvijas izlase šo čempionātu aizvada atzīstami, tomēr joprojām ir vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu.

Tikmēr Kazahstāna savā pirmajā mačā ar 3:2 "bullīšos" pārspēja Šveici, bet pēc tam tikai zaudēts - 4:6 ļoti cienīgā mačā pret Krieviju, 2:4 pret Norvēģiju, 3:7 pret Zviedriju un 1:3 pret Čehiju.

Latvija ar Kazahstānu augstākajā divīzijā līdz šim tikusies trīs reizes un guvusi trīs uzvaras - 1998.gadā ar 7:2, 2004.gadā ar 3:1 un 2014.gadā ar 5:4. Latvija bez zaudējumiem augstākajā divīzijā cīnījusies vēl tikai ar Japānu un Slovākiju.

Neveiksmīgāk gan Latvijai ar Kazahstānu gāja 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs, kad tika zaudēts ar 2:5. Savukārt 2013.gadā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvija ļoti svarīgā cīņā bija pārāka ar 3:2.

Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā vairs nevar palīdzēt Miķelis Rēdlihs, kurš spēlē pret Šveici guva ceļgala savainojumu, turklāt līdz tam bija komandas rezultatīvākais spēlētājs. Tās pirms cīņas ar Dāniju lika izmainīt pilnīgi visus uzbrucēju virknējumus.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, par trim punktiem mazāk ir Zviedrijai, bet trešā ar deviņiem punktiem četros mačos ir Krievija. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice, kas aizvadījusi četrus mačus. Piecos mačos seši punkti ir Dānijai, bet Norvēģija sakrājusi piecus punktus. Trīs punktus izcīnījusi Latvija, kas par punktu apsteidz Kazahstānu.

Jau ziņots, kas sestdien A apakšgrupas dienas pirmajā mačā Zviedrijas hokejisti ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) pārspēja Norvēģijas izlasi. Savukārt plkst. 16.15 A apakšgrupas ietvaros Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievija tiksies ar Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!