Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai 2022. gada pasaules čempionāta oficiāli pieteikts aizsargs Kristiāns Rubīns. Tādējādi pieteikumā Latvijai atlikusi viena brīva vieta, kas, visticamāk, tiek taupīta uzbrucējam Teodoram Bļugeram.

Rubīns pēc Amerikas hokeja līgas (AHL) sezonas noslēguma drošības nolūkos tika izsaukts no Toronto "Marlies" uz Nacionālo hokeja līgu (NHL), kur Stenlija kausā cīnījās Toronto "Maple Leafs". Lai gan vēl pirms pasaules čempionāta tika mēļots, ka Rubīns, kuram beidzas līgums ar "Maple Leafs", varētu uzkavēties Ziemeļamerikā, aizsargs piekrita steigties palīgā valstsvienībai.

Tagad Latvijas izlases vadība Rubīnu iekļāvusi pieteikumā. Paredzams, ka 24 gadus vecais aizsargs valstsvienībai Somijā varētu pievienoties otrdien, bet ceturtdien mačā pret Čehiju būt jau ierindā. Rubīnam šis būs trešais pasaules čempionāts karjerā.

Latvijas izlases pieteikumā tagad aizpildītas 24 no 25 vietām. Pēdējā vieta tiek taupīta NHL kluba Pitsburgas "Penguins" uzbrucējam Bļugeram, jo viņa pārstāvētā vienība pagājušajā naktī sāpīgi izstājās no Stenlija kausa. Pagaidām nav zināms, vai Bļugers steigs palīgā valstsvienībai.

Šajā sezonā Rubīns debitēja Nacionālajā hokeja līga (NHL), aizvadot trīs spēles "Maple Leafs" sastāvā. Lielāko daļu sezonas viņš bija Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Toronto "Marlies", kur 58 spēlēs guva vārtus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. Pēc sezonas AHL Rubīns bija "Maple Leafs" rīcībā kā rezervists.
Rubīns palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm, taču tajās viņš piedalīties nevarēja.

Latvijas izlase pasaules čempionātu Somijā sākusi ar diviem zaudējumiem pret ASV un Somiju. Pirmdien Latvija tiekas ar Norvēģiju, bet grupu turnīra turpinājumā spēlēs pret Čehiju, Austriju, Lielbritāniju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!