Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam Prāgā, saņēmusi vēl vienu sastāva zaudējumu – traumas dēļ sezonas galvenās sacensības izlaidīs uzbrucējs Miks Indrašis.

Indrašis pleca savainojumu guva piektdien notikušajā pārbaudes spēlē pret Franciju. Uzbrucējs otrā perioda vidū cieta sadursmē ar pretinieku, un pēc tam devās uz ģērbtuvēm, turpinājumā laukumā vairs neatgriežoties.

"Indrašim ir nepieciešams vismaz viens mēnesis, lai izveseļotos. Tas ir minimālais laiks, tāpēc ir skaidrs, ka viņš pasaules čempionātā nevarēs spēlēt. Pēc ārstu teiktā, operācija viņam nebūs nepieciešama, taču spēlēt viņš nevarēs ilgu laiku," portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Tāpat ir liela neskaidrība par vēl viena uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējamo dalību pasaules čempionātā, jo hokejists nav vēl uzsācis treniņus kopā ar valstsvienību. Gorbunovs "Karsuma jautājumu" sīkāk nevēlējās komentēt.

Dažādu veselības problēmu dēļ Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā Čehijā nevarēs palīdzēt arī uzbrucēji Juris Štāls un Māris Bičevskis, kā arī aizsargi Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs un Jēkabs Rēdlihs.

Tāpat maz ticama NHL uzbrucēja Zemgus Girgensona dalība gaidāmajā turnīrā, jo viņš turpina ārstēt kājas savainojumu. Neskaidrības ir arī ar Oskara Bārtuļa veselības stāvokli, lai arī viņš mēģinājis iziet uz ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!