Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ceturtdien, 6. aprīlī, ar zaudējumu sāka gatavošanos pasaules čempionātam, pirmajā pārbaudes spēlē Rīgā, "Daugavas" ledus hallē, ar 3:5 (1:1, 0:2, 2:2) piekāpjoties Polijas valstsvienībai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Oskars Lapinskis, Rihards Melnalksnis un Jānis Jaks. Vārtus sargāja Aksels Ozols.

Pēc nospēlētām nepilnām sešām minūtēm Lapinskis bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 1:0 latviešu labā. Ozols pirmo reizi mačā bija spiests kapitulēt sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad viņu pārspēja Alans Lišarčiks.

Otrajā periodā nepilnas trīs minūtes pirms došanās pārtraukumā, poļiem izslidojot pret vienu Latvijas hokejistu, 2:1 viesu labā panāca Kristians Dzubinskis. 17 sekundes pirms trešdaļas beigās Dubinskis saņēma piespēli no laukuma stūra un nostiprināja poļiem vadību.

Trešajā periodā pretiniekiem vajadzēja vien 25 sekundes, lai Pavels Zigmunts panāktu 4:2. Tiesa, piecas minūtes vēlāk aizturētā soda laikā pēc Georga Golovkova teicama reida ar precīzu metienu no vārtu priekšas izcēlās Melnalksnis.

Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā pēc uzvarēta iemeta Jānis Jaks izpildīja tālu un nekļūdīgu metienu, atspēlēdams vēl vienus vārtus. Pēc pusminūtes tika pieļauta kļūda viduszonā, kas Darjušam Vanatam ļāva atjaunot divu vārtu pārsvaru.

Gatavojoties turnīriem, izlases treniņa nolūkā izspēlēja papildlaiku trijatā pret trīs, taču tajā vārti netika gūti. Turpinājumā tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija, kurā Latvija zaudēja ar 1:3, mājiniekiem precīzi metot komandas kapteinim Kasparam Daugaviņam, kamēr savu mērķi nesasniedza Mika Indraša, Mārtiņa Dzierkala, Haralda Egles un Golovkova raidījumi.

Piektdien abas izlases "Daugavas" ledus hallē plkst.17 aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču aiz slēgtām durvīm. Spēle tiešraidē būs vērojamas portālā "tv3.lv".

22. un 23.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī notiks spēles ar Šveices komandu. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4.maijā viesos ar Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Darbā ar nacionālo izlasi Harijam Vītoliņam asistēs Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.
Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!