Foto: F64
Latvijas hokeja valstsvienība otrdien neiekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, priekšsacīkšu pēdējā un izšķirošajā spēlē kārtējā dramatiskā cīņā ar 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) zaudējot pagājušā gada pasaules vicečempionei Šveicei.

Šveice pirms šīs spēles jau bija zaudējusi cerības uz ceturtdaļfinālu, bet Latvijai vietu ceturtdaļfinālā pavērtu tikai uzvara. NOslēguma kopvērtējumā Šveice mūsu grupā ieņēm piekto vietu, apsteidzot Latviju, kas palika sestā. Līdz ar to Latvijai pasaules čempionāta kopvērtējumā 11.vieta.

Latvijas izlase spēli iesāka pasīvi un iniciatīvu ieguva Šveice, kas devītajā minūtē izvirzījās vadībā. Damjēns Brunners ilgstošā uzbrukumā saņēma ripu vārtu priekšā un raidīja to Kristera Gudļevska sargātajos vārtos. Divas minūtes vēlāk Latvija nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, kad pēc Andreasa Ambula piespēles precīzi no labas pozīcijas meta Dominiks Šlumpfs. Arī trešdaļas turpinājumā Latvija darbojās visai neizteiksmīgi, nespējot izmantot trīs vairākumus pēc kārtas.

$d_id=106; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Otrās trešdaļas ievadā Šveice panāca trīs vārtu pārsvaru – 27 sekundes pēc iemetiena laukuma centrā ripu vārtos raidīja Janiks Vēbers. Tomēr Latvijas izlasi "pamodināja" Koba Jass, kurš iegāja zonā, izdarīja metienu un trāpīja starp Reto Berras kājsargiem. Latvijas izlase lēnām pārņēma pārsvaru un izspēlēja vairākas vārtu gūšanas iespējas.

Latvija trešajā periodā turpināja cīņu, lai atspēlētos, tomēr momenti ilgāku netika realizēti. Latvija pēdējās divās minūtēs mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas deva rezultātu. Pēc Kristapa Sotnieka metiena Zemgus Girgensons laboja ripas lidojuma virzienu. Tiesneši pēc atkārtojuma noskatīšanās vārtus ieskaitīja. Dramatiskā mača izskaņā Latvija darīja visu, kas hokejistu spēkos, tomēr ar to nepietika. Latvija piedzīvoja zaudējumu un noslēdza pasaules čempionātu.


Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!