Foto: F64
Latvijas izlases hokejists Georgijs Pujacs, kurš nesen pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Omskas apgabala "Avangard", spēlēšanu valstsvienībā uzskata par prestižu, tāpēc vienmēr ir gatavs palīdzēt komandai, aizsargs teicis intervijā, kas publicēta "Avangard" mājaslapā internetā.

"Man tas ir prestižs. Latvijā ir visīstākais hokeja kults. Lai gan iedzīvotāju aptaujās mūsu sporta veids ne vienmēr ir bijis pirmajā vietā, visi ir redzējuši, kas notiek Rīgas arēnā hokeja spēļu laikā. Tāpēc es vienmēr braucu spēlēt par savu valsti," atzinis Pujacs, kurš pēdējo sešu gadu laikā piedalījies sešos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Aizsargs norādīja, ka Latvijas izlase uz katru turnīru dodas ar domu iekļūt izslēgšanas spēlēs. "Man ir interesanti spēlēt ar pasaules hokeja grandiem. Pēdējos gados mēs esam apspēlējuši visas planētas spēcīgākās komandas," pastāstīja aizsargs un piebilda, ka tieši spēlēšanas pasaules čempionātā dēļ viņš ticis pie līguma Krievijā, jo savulaik, kad Latvijas izlasi trenēja Pjotrs Vorobjovs, viņš vēlāk Pujacu uzaicinājis uz Voskresenskas "Himik" vienību.

Nonākot Omskas vienībā, Pujacs cer uz panākumiem, jo komandā ir spēcīgs sastāvs ar lielām ambīcijām. Līdz šim viņš spēlējis komandās, kurām galvenais uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs, taču Omskā situācija ir cita. Kad iepriekšējā komandā Novosibirskas "Sibirj" izredzes tikt izslēgšanas spēļu izcīņā tuvojušās nullei, spēlētāja aģents sācis meklēt iespējas mainīt komandu. Pujacam bijuši vairāki piedāvājumi, taču viņš izvēlējies Omskas variantu.

Pujacs bijis pārsteigts, ka jau pirmajā spēlē "Avangard" treneris Raimo Sumanens viņam uzticējis lielu spēles laiku, laižot laukumā arī vairākumā. Galvenais treneris vēlas, lai komanda spēlētu rezultatīvāk, tāpēc ieteicis Pujacam biežāk mest pa vārtiem, pie metiena piestrādājot arī treniņos.

Intervijā Latvijas izlases aizsargs arī pastāstījis, ka bērnībā vecāki viņu vispirms aizveduši uz daiļslidošanas nodarbībām, taču tas viņam ātri apnicis, un, kad viņš uz treniņiem sācis ierasties ar hokeja nūju, drīz vien viņam palūgts mainīt treniņu sekcijas un pāriet uz hokeju, ar kuru viņš nodarbojas kopš piecu gadu vecuma.

Bērnībā Pujacam elks bijis Bostonas "Bruins" aizsargs Rejs Burks, ar kuru viņam vēlāk izdevies piedalīties kopīgos treniņos, jo tieši Bostonas klubs viņu izvēlējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) drāftā. Taču iekļūt komandā un spēlēt NHL aizsargam tomēr nav izdevies, jo 18 gadu vecumā, kad viņš piedalījies "Bruins" treniņnometnē, Pujacs nav bijis gatavs ne fiziski, ne psiholoģiski piedalīties cīņā par vietu sastāvā.

Pujacs KHL čempionātā ir pārstāvējis četrus klubus – Toljati "Ladu", Rīgas "Dinamo", aizvadot KHL pirmās sezonas otro pusi, Novosibirskas "Sibirj", kur šīs sezonas sākumā bija vienības kapteinis, un tagad Omskas apgabala "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!