Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase svētdien 2022. gada pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē izglābās no sensācijas un ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) dramatiskā cīņā pārspēja Lielbritānijas valstsvienību, kas turnīru turpina tikai ar zaudējumiem.

Spēles sestajā minūtē Lielbritānijas realizēja savu pirmo vairākumu šajā pasaules čempionātā. Keids Neilsons izdarīja metienu no asa leņķa, bet Elvis Merzļikins ar plecu neērtā situācijā ripu atsita priekšā. To savāca Metjū Maierss, kurš piespēlēja gar vārtiem Bretam Perlini, un viņš meta tukšajā vārtu apakšējā stūrī. Latvijas hokejisti turpināja spēlēt diezgan pasīvi, un 13. minūtē viņi nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Aizturētā soda laikā briti devās uzbrukumā, kur pēc Lūisa Huka piespēles cauri spēlētāju burzmai vārtu priekšā Keids Neilsons ar slidu raidīja ripu vārtos. Tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās golu ieskaitīja.

Latvijas hokejisti nedaudz saņēmās pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem, bet pirmajā periodā vārtus gūst neizdevās. Otrajā trešdaļā latvieši beidzot pārspēja britu vārtsargu Benu Baunsu. Nikolajs Jeļisejevs pa labo malu iegāja uzbrukuma zonā un izdarīja labu metienu pa vārtiem, atvairīto ripu ieguva Oskars Batņa, kurš guva vārtus 25. minūtē.

Lielbritānija divas minūtes vēlāk atvēsināja Latviju. Lūiss Huks pēc Bena O'Konora piespēles iegāja uzbrukuma zonā un izdarīja perfektu metienu tālajā vārtu stūrī. Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem Elvis Merzļikins atstāja vārtus, un viņa vietā stājās Artūrs Šilovs. Vēlāk izrādījās, ka Merzļikins vārtus pametis savainojuma dēļ.

Vairākumā četri pret trīs 35. minūtē Jānis Jaks trāpīja metienu, neapturot ripu pēc Roberta Bukarta piespēles, atjaunojot vienu vārtu deficītu. Trešdaļas izskaņā Latvija vēlreiz spēlēja vairākumā, apdraudēja vārtus, bet rezultātu neizlīdzināja.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlasei izdevās sodīt pretiniekus par noteikumu pārkāpumiem. 52. minūtē vairākumā Roberts Bukarts piespēlēja pa diagonāli Mārtiņam Dzierkalam, kurš uzreiz ripu nogādāja Rihardam Bukartam. Viņš nemeta no asa leņķa, nomānīja Benu Baunsu un raidīja ripu vārtos. Bet divas minūtes vēlāk vēl vienā vairākumā Dzierkals piespēlēja gar vārtiem, un Andris Džeriņš pielika nūju un ripu ievirzīja vārtos.

Atlikušajā laikā Latvija spēja rezultātu nosargāt un izvairījās no zaudētiem punktiem mačā pret Lielbritāniju.

Šajā mačā Merzļikins atvairīja 10 no 13 pretinieku metieniem, bet Šilovs tika galā ar visiem sešiem metieniem.

Latvijas hokejisti turpina teorētisko cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Latviešiem vēl pamatlaikā jāpieveic Zviedrija, kā arī jācer uz Čehijas izlases diviem zaudējumiem pamatlaikā. Savukārt Lielbritānija turnīru turpinās par vietas saglabāšanu elitē.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!