Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pēc uzvaras pār Franciju saasinājusi situāciju augstākās divīzijas Helsinku grupā, kurā, visticamāk, skaidrība būs tikai pēc pēdējās spēles.

Latvija ar uzvaru 3:1 pār Franciju spēra soli pretī vietas saglabāšanai elitē, Helsinku grupā pakāpās uz sesto vietu, taču par palikšanu augstākajā divīzijā vēl nevar būt droša.

Otrdien pēdējās spēlēs Slovākija spēlēs pret ASV, Francija pret Vāciju un vakarā Latvija pret Somiju.

Pirms šīs spēlēm, lai cik tas neticami izklausītos, Latvija saglabā teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā un izpildīt LHF izvirzīto uzdevumu. Ja Helsinku grupas pēdējās spēlēs otrdien ASV uzvarēs Slovākiju, bet Francija pamanīsies uzvarēt Vāciju, tad Latvijai uzvara pamatlaikā pār Somiju dos vietu ceturtdaļfinālā.

Taču Latvijas situācija var kļūt vēl kutelīgāka, ja pirmdienas vakarā Austrija savā pēdējā spēlē sagādās pārsteigumu un gūs punktu spēlē pret Krieviju, bet neuzvarēs. Šādā gadījumā Latvijai spēle pret Somiju būs "uz dzīvību vai nāvi". Šajā situācijā Latviju no izlidošanas uz pirmo divīziju glābs tikai punkts mačā pret Somiju, bet uzvaras gadījumā pamatlaikā Latvija iekļūs ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!