Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase savā pirmajā pasaules čempionāta spēlē var uzvarēt spēcīgo Krievijas valstsvienību, ja vien nodemonstrēs disciplinētu sniegumu, uzskata pieredzējušais komandas aizsargs Rodrigo Laviņš.

Latvija ar Krieviju tiksies sestdien apakšgrupas pirmās kārtas ietvaros.

Pirms čempionāta abas komandas savā starpā tikās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs, kurās Latvijas komanda savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 un izcīnīja uzvaru ar 1:0.

"Uzvarai pēdējā savstarpējā spēlē es nepiešķirtu lielu nozīmi, jo pēc tam abas komandas aizvadīja vēl vairākas spēles. Ir jau pagājis daudz laika," Laviņa teikto citē aģentūra "Vesj sport". "Mēs nedzīvosim ar ilūzijām, domājot, ka arī čempionātā uzvarēsim Krieviju. Lai to atkārtotu, mums nāksies krietni papūlēties."

"Krievus varam uzvarēt ar ļoti spēcīgas disciplīnas palīdzību. Mums jāspēlē perfekta pozicionālā spēle bez kļūdām. Tāpat nedrīkstam dot pretiniekiem pārāk daudz brīvības un ļaut viņiem netraucēti tuvoties vārtiem," piebilda aizsargs. "Protams, visvairāk atceros uzvaru pār Krieviju 2000.gada čempionātā Sanktpēterburgā, kad mums bija patiešām spēcīga komanda ar visiem labākajiem spēlētājiem ierindā. Tomēr man vislielāko iespaidu atstāja mačs gadu iepriekš, kad zaudējām ar 5:6, tomēr vēl līdz pat pēdējām sekundēm varējām rezultātu izlīdzināt."

"Ja parādīsim tādu raksturu, arī šoreiz tiksim pie laba rezultāta," piebilda Laviņš.

Tikmēr Izlases kapteinis Jānis Sprukts izcēla, ka Latvijas komandu nebaida zvaigžņotais Krievijas izlases sastāvs ar Jevgēņiju Malkinu un Pāvelu Dacjuku priekšgalā.

"Mēs gribētu, lai spēle noslēgtos ar tādu rezultātu, ka pirms neilga laika Rīgā, kad uzvarējām ar 1:0, taču šoreiz, domāju, vis būs citādi. Tā būs jauna spēle, jauns turnīrs un jaunas emocijas. Mūsu galvenais trumpis būs komandas spēle, jo esam patiešām lielisks kolektīvs," izteicās Sprukts.

"Mēs lieliski apzināmies, ka Krievijas izlase pēc uzvārdiem ir par mums pārāka, taču mēs centīsimies pret šīm zvaigznēm darboties ļoti akurāti. Viņi mūs nebaida, jo mums ir komanda," piebilda uzbrucējs.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Izlasei izvirzīts uzdevums sasniegt pasaules čempionāta labāko astoņnieku.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!