Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans tiksies ar Dānijas hokeja amatpersonām, lai apspriestu iespēju kopā rīkot 2017.gada pasaules čempionātu, viņš atklāja intervijā laikrakstam "Diena".

Atgādinām, ka Lipmans paudis sašutumu par valsts politiķu un ierēdņu vienaldzīgo attieksmi pret hokeju, tāpēc viņš iepriekš paziņoja, ka necīnīsies par 2017.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu. Tomēr tagad viņš mēģinās vienoties ar dāņiem, lai veidotu kopīgu kanditadūtu.

"Protams, mūsu tauta ir ieinteresēta, lai Latvijā būtu tas čempionāts. Un esmu spēris zināmus soļus, par ko jūs tagad šobrīd pirmie no manis uzzināt, - man izdevās sarunāt ar dāņiem, ka varam apvienoties ar viņiem un iet tandēmā pret Vācijas un Francijas tandēmu," teica Lipmans. "Man būs tikšanās starptautiskajā federācijā Cīrihē, un es domāju, ka mūsu latviešu un dāņu kompānijai ir lielākas izredzes, jo Latvijā čempionāts bija 2006. gadā, vāciešiem - 2010. gadā. Pie tam dāņiem vispār nav bijis čempionāta. Tā kā izredzes ir lielas. Bet tomēr gribētos, lai tā valdība lielāku skatu pievērš sportam."

Jau vēstījām, ka Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) saņēmusi Vācijas un Francijas kopīgu pieteikumu 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanai.

Tikmēr par šī gada čempionāta mērķiem LHF prezidents izteicās: "Mums vēl priekšā daudzas pārbaudes spēles, Rīgā vien sešas. Daudzas arī izbraukumos. Skatīsimies, kā iet, un tad arī lemsim, kādus mērķus uzstādīt. Domāju, tiem jābūt pietiekami ambicioziem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!