Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ir apņēmības pilns paveikt pat neiespējamo, lai valstsvienība spētu sasniegt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā trīs spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kas dod līderpozīciju A apakšgrupā. Otrdien Latvija ar rezultātu 2:1 pārspēja Itāliju, un Merzļikins atvairīja 20 no 21 pretinieku metiena.

"Nedomāju, ka kāds no mums gaidīja šādus rezultātus, taču mums vēl ir par agru priecāties. Mūsu mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā. Darīsim visu, pat neiespējamo, lai to paveiktu," Merzļikina teikto žurnālistiem citē portālā "rsport.ru".

Latvijas izlases vārtsargs skaidroja, ka veiksmīgā snieguma atslēga ir jaunais galvenais treneris, kurš ir sakārtojis daudzas lietas.

"Ar Boba Hārtlija ierašanos izlasē mainījās viss. Šeit viss ir ļoti profesionāli, viss noorganizēts lieliski. Tas ir liels pluss. Var redzēt, ka puiši uz šejieni brauc ar lielu prieku, iepriekš tā īsti nebija," turpināja vārtsargs.

Merzļikins arī stāstīja, ka gaida spēli ar Krievijas izlasi, jo viņš atkal laukumā grib tikties ar Artēmiju Panarinu. Pagājušajā gadā Latvija Krievijai zaudēja ar 0:4, un Panarins guva divus vārtus.

"Pagājušā gadā Panarins teica, ka es "nolohojos", tāpēc es gaidu spēli ar viņu. Es sapņoju spēlēt NHL, un, ja varēšu nospēlēt Panarina līmenī, tas nozīmēs, ka kādreiz varēšu realizēt savu sapni," skaidroja Merzļikins.

$duelID=615;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!