Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases pieredzējušais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs neslēpa prieku par komandas iekļūšanu ceturtdaļfinālā un uzvaru pār Dāniju izšķirošajā pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē nosauca par fantastisku.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase otrdien ar rezultātu 1:0 pārspēja Dānijas valstsvienību, pēc deviņu gadu pārtraukuma iekļūstot ceturtdaļfinālā. Uzvaras vārtus Latvijai guva Andris Džeriņš, bet Elvis Merzļikins vārtos atvairīja visus 19 pretinieku metienus. Savukārt Rēdliham šī bija 200. spēle Latvijas izlases sastāvā.

"Mēs ilgi gājām uz to. Šī bija fantastiska uzvara," pēc spēles intervijā televīzijas kanālam LTV7 teica Rēdlihs. "Visa komanda spēlēja lieliski, visi tā cīnījās. Super! Mēs zinājām, ka varam tikt ceturtdaļfinālā. Ar katru spēli uzlabojām sniegumu un bijām cieša komanda. Arī šodienas spēle parādīja, ka mēs grūtos brīžos turējāmies kopā. Tāpēc pelnīti uzvarējām."

"Trenera uzstādījums bija spēlēt aktīvi. Trešajā periodā sanāca iesēsties aizsardzībā, bet zaudējuma cena bija liela, tāpēc nedaudz nervozējām," neslēpa pieredzējušais uzbrucējs.

Savukārt Merzļikins sacīja, ka viņam šī spēle nepatika, jo viņam nebija daudz darba, taču viņš bija priecīgs par komandas paveikto.

"Man personiski šī spēle nepatika, jo bija maz metienu. Uzbrucēji šodien ļoti labi strādāja un nobloķēja daudz metienus. Kā komanda labi nospēlējām labi, bet man darba nebija daudz. Pret Dienvidkoreju man bija vairāk darba," sacīja vārtsargs.

Latvijas izlases pretinieki ceturtdaļfinālā būs Zviedrijas izlase, kas izcīnīja pirmo vietu A apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!