Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc uzvaras pār Baltkrieviju atklāja, ka šis valstsvienības sastāvs ir tuvu galīgajam, kas startēs pasaules čempionātā.

Atgādinām, ka Latvijas izlase sestdien tika pie pirmās uzvaras pārbaudes spēlēs pirms gaidāmā pasaules čempionāta, ar rezultātu 4:1 uzvarot Baltkrieviju.

"Šodien spēle bija daudz labāka, tā bija strukturēta. Daudziem vakar bija pirmais mačs pēc ilgāka pārtraukuma - Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš nebija spēlējuši trīs nedēļas, Armands Bērziņš - mēnesi. Tas iespaidoja spēli," pēcspēles preses konferencē teica Nolans.



Treneris uzteica Gudļevski, kurš mainīja spēles gaitu. "Viņš ir spēcīgs vārtsargs, kurš spēlē uz uzvaru," par vārtsargu sacīja galvenais treneris.

Runājot par izlasi, tad Nolans piebilda, ka šis sastāvs ir tuvu galīgajam, kas brauks uz pasaules čempionātu. Ir daži, kuri varētu pievienoties izlasei, bet treneris šos spēlētājus nenosauca.

Tikmēr Baltkrievijas izlases galvenais treneris Andrejs Skabelka izteicās, ka Latvija rādījusi pavisam citādāku sniegumu, salīdzinot ar piektdienu.

"Šodien Latvija uzspieda citādāku spēli nekā vakar, taču mēs cīnījāmies līdz galam. Trešajā periodā sākām spēlēt ātrāk, bet lielisks bija Gudļevskis, kurš neļāva gūt vārtus un "aizķerties" aiz rezultāta," teica baltkrievu treneris. "Varbūt mums pietrūka svaiguma, bet trešais periods parādīja, ka ar to viss ir kārtībā." Pirmo reizi abas komandas savā starpā tikās piektdien, piekāpjoties ar 0:3.Latvija cieta neveiksmi piektajā mačā pēc kārtas, turklāt jau otrajā pēc kārtas nespēja gūt vārtus. Iepriekšējās pārbaudes spēlēs Latvija ar 3:4 un 0:1 viesos atzina Čehijas izlases pārākumu, kā arī savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēja Zviedrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!