Foto: LETA
Pasaules čempionāta spēlē starp Norvēģijas un Krievijas hokeja izlasēm tiesnesis kļūdaini neieskaitīja norvēģu gūtos vārtus, kas jūtami mainīja spēles gaitu, uzskata Norvēģijas izlases galvenais treneris Rojs Juhansens.

Norvēģijas un Krievijas izlašu mačā svētdien ar rezultātu 4:2 uzvarēja Krievijas valstsvienība, kas dienu iepriekš ar 5:2 pārspēja Latviju.

Otrajā trešdaļā pie rezultāta 2:1 Krievijas izlases labā netika ieskaitīti norvēģu vārti vairākumā, jo tiesnesis uzskatīja, ka vārtu guvējs metiena brīdī atradās vārtsarga laukumā.


"Saprotams, ka Krievijas izlase ir par mums spēcīgāka, taču mani padotie aizvadīja labu maču," pēc cīņas izteicās Juhansens. "Otrajā trešdaļā tiesnesis pieņēma kļūdainu lēmumu, neieskaitot mūsu gūtos vārtus. Pēc šīs epizodes bija ļoti grūti saņemties, tāpēc ar mača iznākumu nevaru būt apmierināts. Spēlētāju sniegums un pašatdeve gan radīja visus iespējamos iemeslus būt lepnam."

"Ja nebūtu šīs tiesneša kļūdas, rezultāts varēja būt pavisam cits," piebilda treneris.

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs, vaicāts par minēto epizodi, atbildēja, ka nav to redzējis.

Pēc neieskaitītajiem vārtiem Norvēģijas izlases spēlētāji ilgstoši protestēja par tiesnešu lēmumu, bet soģiem vairākas reizes asā tonī nācās censties nomierināt iekarsušos norvēģus. Paši tiesneši kategoriski atteicās skatīties epizodi video atkārtojumu, bet Norvēģijas līdzjutēji visas trešdaļas turpinājumā katru reizi, kad spēles gaita tika apturēta, skaļi izrādīja savu nepatiku un tribīnēs sacēla pamatīgu dusmu vilni.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Stokholmas apakšgrupā cīnās Latvija, Krievija, Čehija, Zviedrija, Itālija, Vācija, Dānija un Norvēģija.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!