Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionātā pirmās divīzijas A grupā, kas norisinās Kazahstānā, majiniece Kazahstāna un Baltkrievija izcīnīja savas trešās uzvaras trīs spēlēs, bet Lietuva piedzīvoja trešo zaudējumu.

Baltkrievijas valstsvienība ar rezultātu 4:1 pārspēja Slovēnijas valstsvienību, perfekti turpinot ceļu pretim savam mērķim – atgriezties elites divīzijā.

Baltkrievijas izlasi vadībā ceturtajā minūtē izvirzīja Jegors Šarangovičs, tomēr 44. minūtē Roberts Saboličs rezultātu izlīdzināja. Divas minūtes vēlāk Oļegs Jevenko atguva vadību baltkrieviem, bet tad pārsvaru viņiem palielināja Džefs Plets un Artjoms Demkovs.

Pirms tam lietuvieši ar rezultātu 1:4 piekāpās Ungārijas valstsvienībai, kas tādējādi guva savu pirmo uzvaru turnīrā. Lietuvai vienīgos vārtus guva Tads Bumeļausks, bet ungāriem divreiz precīzi meta Istvans Bartalis, bet reizi precīzi bija Čanads Erdeļs un Istvans Sofrons.

Ceturtdien vēlāk pie trešās uzvaras trīs spēlēs tika mājiniece Kazahstāna, kas ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pieveica Dienvidkoreju.

Līdz ar to šobrīd A grupas kopvērtējumā Kazahstānai un Baltkrievijai ir maksimāli iespējamie deviņi punkti, Dienvidkorejai ir seši punkti, ungāriem - trīs, bet Lietuvai un nesen elitē spēlējušajai Slovēnijai trīs spēlēs ir trīs zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!