Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņiem trešdien pievienosies aizsargs Ralfs Freibergs, kurš izcietis diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem un atkal var spēlēt IIHF turnīros.

Pirms atgriešanās valstsvienības treniņos 24 gadus vecais aizsargs sarunā ar "Latvijas Avīzi" neslēpa emocijas pēc atgriešanās Latvijā un uzsvēra, ka spēlēt valstsvienībā ir goda lieta. Šo sezonu Freibergs aizvada ASV Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Toledo "Walleye", kas ir Austrumu konferences līdere un viena no turnīra favorītēm. Tomēr Freibergs nolēmis atstāt klubu, lai pretendētu uz vietu Latvijas izlasē.

Kā intervijā stāsta Freibergs, "Walleye" galvenais treneris Dereks Lalonds neesot iebildis hokejista vēlmei braukt uz izlases treniņnometni. "Ar treneri izrunājos, pastāstīju situāciju, ka mani vēlas redzēt Latvijas izlasē. Viņš saprata, ar treneri šosezon ir ļoti paveicies, inteliģents. Atvadījāmies bez nekādām problēmām."

Uz Freibergu nedaudz apvainojušies bijuši daži hokejisti, jo klubu pirms svarīgām spēlēm atstāj viens no galvenajiem spēlētājiem, tomēr pēc sarunām komandas biedri izpratuši situāciju. Ja Freibergs netikšot izlasē, tad viņu gaidot atpakaļ klubā uz izslēgšanas turnīru. Freibergs ar 61 spēlē iegūtiem 29 punktiem (2+27) ir "Walleye" rezultatīvākais aizsargs, bet viņa lietderības koeficients (+22) ir pārliecinoši labākais komandā un arī viens no labākajiem līgā.

Lai gan Freibergs ir viens no līderiem savā komandā, šajā sezonā viņš nesagaidīja izsaukumu uz augstāk esošo Amerikas hokeja līgu (AHL). "Bija varianti arī šosezon, ka pasauks, tomēr nesanāca, vienreiz komandā kaut kas mainījās. Principā šosezon ļoti maz amerikāņu brauca uz Eiropu, jo baidās, ka nesamaksās naudu, tāpēc komandās bija daudz spēlētāju. Protams, mērķis bija tikt AHL un ir vilšanās, ka nesanāca realizēt, taču – tā notiek."

Freibergs neslēpj, ka ar spēlēšanu izlasē viņš cer arī varbūt atrast darbu Eiropā, tomēr primārais ir valstsvienība. "Ja skatās no tāda rakursa – jā, tomēr es šo soli vērtēju citādāk, jo spēlēšana Latvijas izlasē ir liels gods."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!