Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs pēc smagās uzvaras atzina, ka paši vien vainīgi bijuši, jo ļāvuši pretiniekiem sajust spēles garšu.

Latvijas hokejisti piektdien, 19. maijā, smagā cīņā ar 3:2 pieveica Slovēniju, turpinot bruģēt ceļu uz ceturtdaļfinālu. Latvijai jau rīt jātiekas ar Kazahstānu, bet otrdien ar Šveici, un šajās cīņās izšķirsies Latvijas izlases liktenis.

Šilovs mačā atvairīja 26 no 28 metieniem, bet Latvija izdarīja 27 metienus. Latvijas vārtu vīrs pēc mača sarunā ar LTV atzina, ka fantastiskā atmosfēra ļāvusi turēties pretī slovēņu spiedienam. "Fani dod lielu enerģiju, pārliecību, tas arī ļāva uzlabot spēli (grūtos brīžos)."

Otros vārtus slovēņi iemeta pēc Latvijas neveiksmes uzbrukumā, jo pretinieku zonā saskrējās Rūdolfs Balcers un Kristaps Zīle. "Iedevām viņiem golu – tas ir kā haizivij iedot asins garšu. Viņi sāka spēlēt un saprata, ka var iemest. Tā arī tā spēle aizgāja (nervozi). Nav viegli ar jebkuru komandu šajā divīzijā, visi te ir pelnījuši spēlēt un ar visiem jārēķinās."

Latvijas vārtos pasaules čempionātu sāka Ivars Punnenovs, kurš spēlē pret Kanādu pirmajās nepilnās piecās minūtēs ielaida divus vārtus un tika nomainīts, vārtos stājoties Šilovam. Nacionālās hokeja līgas (NHL) "gaisu" apostījušais Šilovs nospēlēja atlikušo laiku pret Kanādu, kā arī bija neaizvietojams nākamajos mačos pret Slovākiju, Čehiju, Norvēģiju un arī Slovēniju.

"Fiziski jūtos labi. Esmu gatavs nākamām spēlēm. Redzēs, vai (treneri) dos iespēju (sargāt vārtus)," pieticīgi piebilda Šilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!