Foto: AFP/Scanpix
Slovēnijas valstsvienība pasaules hokeja čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 3:4 (2:0, 1:2, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Kanādas valstsvienībai, tādējādi atvadoties no augstākās divīzijas.

Kā zināms, Slovēnijas hokejisti jau pirms šīs spēles bija zaudējusi vietu pasaules čempionāta elitē, tomēr tas neliedza parādīt atzīstamu sniegumu pret kanādiešiem.

Spēles sestajā minūtē Jans Urbass pretuzbrukumā ieguva ripu un ar metienu no tuvas distances izvirzīja Slovēniju vadībā, bet trīs minūtes vēlāk kanādieši kļūdījās viduszonā, un Davids Rodmans atņēma pretiniekam ripu, piespēlēja to Urbasam, kurš panāca 2:0.

$d_id=117; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>


Otrā perioda sākumā Kanādai vajadzēja tikai divas minūtes, lai izlīdzinātu rezultātu. Vispirms Mets Dušēns ieguva vārtsarga atsisto ripu un raidīja to vārtos, bet tad Stīvens Stemkoss pēc Kloda Žirū piespēles bija precīzs no vārtu priekšas. Tomēr 27.minūtē Tomass Razingars atguva vadību slovēņiem.

Pēdējā periodā Kanādai joprojām lielas galvas sāpes sagādāja Slovēnijas izlases vārtsargs Luka Gračnars, līdz beidzos 48.minūtē viņiem izdevās atkal izlīdzināt rezultātu. Pamatlaiks tā arī noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 3:3 un sekoja pagarinājums.

Pagarinājuma pirmajās minūtēs dominēja slovēņi, taču tad Dens Hamhuiss izdarīja skaistu tālo piespēli Stemkosam, kurš viens pret vienu atspēlēja pretinieku vārtsargu un izrāva Kanādas komandai uzvaru.

Stokholmas apakšgrupas līderpozīcijā ar 18 punktiem septiņās spēlēs šobrīd Kanāda, kurai ar 17 punktiem sešos mačos seko Šveice, bet trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija. Ceturtā ar deviņiem punktiem ir Norvēģijas izlase, Čehijai ir astoņi punkti, bet Dānija ir seši punkti. Septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija, bet Slovēnija turnīra septiņos mačos tika pie viena punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!