Foto: LETA

Arī šogad Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā vienu no mačiem aizvada valsts svētkos - 4.maijā, un šodien mūsu pretinieki būs jaunā un spēcīgā Zviedrijas izlase.

Latvijas komandā pēc pirmajiem diviem mačiem ir nelieli apgrūtinājumi - galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis pēc rīta treniņa žurnālistiem pastāstīja, ka par dažiem spēlētājiem ir bažas - ļaut viņiem pirmdienas spēlē piedalīties "uz špricēm" vai dot atpūtas dienu un iesaistīt nākamajā spēlē.

"Ir dažas mikrotraumas, pēc treniņa skatīsimies, kā būs - spēlēt "uz špricēm" vai šo spēli izlaist un pagaidīt," saka Zirnis. "Mārtiņam Cipulim ir nedaudz problēmas ar ceļgala saitēm - šorīt mēģināja slidot, vēl izrunāsim ar pašu un izlases ārstu, skatīsimies."

Vārtos šodienas spēlē būs Edgars Masaļskis, un izskatās, ka arī Kristaps Sotnieks būs "ierindā". "Izskatās, ka ar Soču viss kārtībā, jo IIHF zvana tev, nevis tu viņiem," saka treneris. "Pirms tam viņi nekad nav zvanījuši spēles dienā un izsaukuši. Čehu hokejists varēja turpināt spēli un viņam viss ok. Ko Sotnieks pats saka par šo epizodi - gribēja "sasiet" pretinieku vārtsarga laukumā, lai nedabū ripu, griezās un trāpīja tur, kur nevajadzēja..."

"Zviedri ir super komanda ar labiem hokejistiem, spēcīgiem izpildītājiem, arī šis mačs būs grūts, bet mēs varam spēlēt ar visiem, ja rādām savu labāko sniegumu un ievērosim iepriekšējo maču secinājumus par disciplīnu - nedrīkstam paši sev rakt bedri un tad tajā lekt iekšā," norāda Zirnis.

Starp citu, pirmais, ko, iznācis "mix" zonā, žurnālistiem teica Kārlis Zirnis, bija apsveikums valsts svētkos. "Himnu pirms treniņa neatskaņojam, cerams, pēc spēles," ar smaidu teica treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!