Foto: F64

Latvijas hokeja izlases ceturtdienas treniņā pirmo reizi uz ledus devušies arī uzbrucēji Jānis Sprukts un Kaspars Saulietis, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Sprukts jau iepriekš bija pievienojies izlases treniņiem, taču nenokārtoto apdrošināšanas jautājumu dēļ trenējās tikai trenažieru zālē, bet uz ledus nedevās.

Šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindās Sprukts regulārajā čempionātā 53 spēlēs guva 11 vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņa kontā pieci vārti un trīs rezultatīvas piespēles septiņos aizvadītajos mačos.

Tāpat izlasei šonedēļ pievienojās šīs sezonas Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) sudraba medaļu ieguvējs Kaspars Saulietis, kurš līdz šim gan trenējās tikai trenažieru zālē.

Saulietis šo sezonu pavadījis Grodņas "Ņeman" komandā, kurā spēlē arī Sergejs Pečura.

Uzbrucējs 37 regulārā čempionāta cīņās guva 12 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīra desmit mačos Saulieša kontā viena rezultatīva piespēle.

Kā ziņots, otrdien izlases sastāvu papildināja aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Aleksandrs Macijevskis, Koba Jass un Gunārs Skvorcovs, bet trešdien izlases rindās pirmo ledus treniņu aizvadīja pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš.

Zīmīgi, ka Jass un Macijevskis nemaz nav iekļauti izlases oficiālajā kandidātu sarakstā, tomēr jau pirmdien vienības pirmajā treniņā komandas treneri pēc vairāku hokejistu izkrišanas no ierindas izskata iespējas sastāvam piesaistīt iepriekš tajā neiekļautus hokejistus.

Kā ziņots, pirmajā izlases oficiālajā treniņā pirmdien piedalījās 22 hokejisti.

Šobrīd no izlases kandidātiem traumēts ir aizsargs Māris Jass, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Toms Hartmanis, bet uzbrucēja Laura Dārziņa izredzes spēlēt šīgada pasaules čempionātā vērtējamas kā minimālas.

Traumas dēļ arī šajā pavasarī izlasei nepalīdzēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Mārtiņš Karsums, kuram aprīlī tiks veikta ceļgala operācija.

Tāpat izlasei, visticamāk, nepalīdzēs arī aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Izlase pašlaik gatavojas piektdien un sestdien "Arēnā Rīga" paredzētajām Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēm pret Čehiju, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

Savukārt 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvija izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šī gada pasaules čempionātā pēc jaunās sistēmas katra valstsvienība varēs pieteikt 25 spēlētājus - 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Iepriekš pirms pasaules čempionāta sākuma varēja pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētājus + trīs vārtsargus).

Jau vēstīts, ka šī gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!