Negaidīti pārliecinošu uzvaru savā otrajā spēlē pasaules čempionātā svētdien, 15. maijā, izcīnīja Šveices hokeja izlase, kas ar 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) sagrāva Dāniju.

Dānijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 9:1 sagrāva Kazahstānu, bet Šveice ar 5:2 pieveica Itāliju. Tādējādi dāņu un šveiciešu duelī tika prognozēta sīva cīņa, tomēr Šveices izlase negaidīti pārliecinoši tika galā ar pretiniekiem.

Spēles sākumā aktīvāki bija dāņi, tomēr bīstamāki uzbrukumi veidojās Šveicei. Pirmos vārtus Šveice guva spēles devītajā minūtē, kad pēc uzvarēta iemetiena no zilās līnijas labs metiens padevās Fabrīsam Hercogam.

Otrajā periodā laukumā pilnībā dominēja Šveices hokejisti, nedodot dāņiem cerības šajā mačā. Vienādos sastāvos vārtus guva Piuss Suters un Janiss Mozers, bet vairākumā izcēlās Timo Meiers un Filips Kuraševs, panākot 5:0. Pēdējās trešdaļas pirmajā daļā skaisti izspēlētu kombināciju vairākumā vēl realizēja Deniss Malgins, pieliekot punktu pārliecinošai Šveices uzvarai.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc vienas dienas pauzes Šveice otrdien, 17. maijā, spēlēs pret Kazahstānu, bet Dānijai otrdien cīņa pret Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!