Foto: F64
Šveices otrās spēcīgākās līgas (NLB) 2018./19. gada sezonas čempions "SC Langenthal" sastāvā Toms Andersons ceturtdien pievienojies Latvijas hokeja izlases treniņnometnei, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Labās malas uzbrucējs aizvadītajā sezonā 43 spēlēs izcēlās ar 27 punktiem, desmit reizes gūstot vārtus, kā arī atdodot 17 rezultatīvas piespēles.

Savukārt izslēgšanas spēļu laikā Andersons 14 spēlēs atzīmējās ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Hokejista pārstāvētā "SC Langenthal" komanda finālsērijā četrās spēlēs ar 4-0 apspēlēja "HC La Chaux-de-Fonds".

Otrajā virknējumā spēlējošais Latvijas uzbrucējs sērijas pēdējā spēlē asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, tobrīd palīdzot panākt rezultātu 1:1. Komanda šajā spēlē triumfēja ar 3:1.

25 gadus vecais uzbrucējs Latvijas izlasē aizvadījis sešas spēles un izcēlies ar trim punktiem (vieni vārti, kā arī divas rezultatīvas piespēles), taču pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs valstsvienību nav pārstāvējis.

Andersons nākamsezon spēlēs Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandā "SLC Tigers", uz kuru bija jau izīrēts pagājušosezon, komandas rindās aizvadot četrus mačus pārspēlēs par vietu augstākajā līgā.

"SLC Tigers" vienības vārtus jau kopš 2015. gada sargā vārtsargs Ivars Punnenovs, bet šosezon tajā deviņas spēles arī aizvadīja Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Rihards Melnalksnis. Abi nākamgad saglabās vietu komandā, pēc medija "eliteprospects.com" informācijas.

Jau ziņots, ka nākamnedēļ gaidāma Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucēja Teodora Bļugera pievienošanās izlasei, bet nedēļu vēlāk paredzēta cita šīs līgas hokejista Rūdolfa Balcera ierašanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!