Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzvaras Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs piektdien izcīnīja Zviedrijas un Dānijas izlases, kas būs Latvijas valstsvienības pretinieces gaidāmā pasaules čempionāta apakšgrupā.

Zviedrijas izlase izbraukumā pārliecinoši ar rezultātu 7:1 (2:0, 4:1, 1:0) pārspēja Norvēģijas komandu, kas arī būs Latvijas pretiniece pasaules čempionātā.

Zviedrijas valstsvienības rindās vārtus guva septiņi dažādi hokejisti, bet ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Denniss Rasmusens. Savukārt Norvēģijas vienības labā vienīgos vārtus guva Pērs-Oge Skrēders.

Tikmēr Dānijas izlase viesos ar 3-1 pārspēja Slovākijas valstsvienību, kuras rindās laukumā devās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Marcels Hosa.

Slovāku komandas rindās izcēlās Branko Radivojevičs, bet Dānijas vienības rindās divreiz precīzs bija Simons Grenvalds.

Citās turnīra piektdienas spēlēs Austrija savā laukumā ar 2:3 (0:2, 0:0, 2:1) piekāpās Baltkrievijai, bet Šveice savu skatītāju priekšā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina pasaules čempionu somu pārākumu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase EHC turnīra spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Čehijas valstsvienībai, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, nākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Pagājušā gada turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase tika pie trim punktiem, ieņemot 11.vietu, kamēr par pozīciju augstāk ar četriem punktiem ierindojās Norvēģija, bet pēdējā, 12.vietā, ar trim punktiem palika Austrija.

Pašlaik, kad komandas aizvadījušas nevienādu spēļu skaitu, Latvijas izlase ar vienu punktu atrodas septītajā pozīcijā.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!