Foto: EPA/LETA

Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka rīcība pusfinālā ir nepieņemam un viņa žests bija skaidri nāves draudi, uzsver Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Kā zināms, pusfināla spēlē pret Zviedriju, kurā Krievija uzvarēja ar 3:1, cīņas izskaņā Znaroks pagriezās pret vienu zviedru treneriem un ar žestu pārvilka pār savu kaklu, piedraudot pārgriezt rīkli. Tas uzjundīja emocijas starp abu komandu soliņiem.

"Znaroka rīcība bija netieši nāves draudi un tādai rīcībai nav vietas mūsu sportā. Krievijas treneris pārstāv savu valsti starptautiskā arēnā un sava rīcība ir jākontrolē spēles gaitā. Tas pats attiecas uz zviedru treneri, kurš iesaistījās vārdu apmaiņā," saka Fāzels.

Fāzels arī skaidro, kādēļ tiesneši jau spēles laikā nav padzinuši abus iekarsušos trenerus no soliņa. Soģi tajā brīdī centās nomierināt hokejistus laukumā, tādēļ nav redzējuši treneru rīcību un nav varējuši pieņemt atbilstošu sodu.

IIHF prezidents apliecināja, ka Znarokam piespriestais sods attiecas tikai uz šo čempionātu un uz turpmāko viņa dalību kādās sacensībās tas neradīs iespaidu.

"Žēl, ka tik fantastisks turnīrs beidzas ar tik nepieļaujamu rīcību no divu treneru puses. Tāda rīcība nedrīkst būt augstākā līmeņa turnīros. Mums kā federācijai jādara viss un pašreizējo noteikumu ietvaros jādara viss, lai turpmāk nekas tāds neatkārtotos," piebilda Fāzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!