Foto: LETA
Zviedrijas hokeja izlasē pirms ceturtdien gaidāmās cīņas pret Latviju notikušas nelielas izmaiņas aizsardzībā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Nelielas saaukstēšanās dēļ maču pret Latviju nāksies izlaist vienam no aizsardzības balstiem, Arizonas "Coyotes" komandā spēlējošam Oliveram Ekmanam-Larsonam.

Tā kā zviedriem līdz šim pieteikumā bija vien seši aizsargi tad pirms spēles pret Latviju sastāvā tiks iekļauts 25 gadus vecais aizsargs Filips Holms. Hokejists sezonu aizvadīja Zviedrijas klubā Vekšes "Lakers", nospēlēja 54 spēles, kurās guva četrus vārtus un izdarīja 17 rezultatīvas piespēles.

Latvijas un Zviedrijas izlases savstarpējo spēli aizvadīs ceturtdienas vakarā pulksten 21:15 pēc Latvijas laika. Līdz šim Latvijai tikai divas reizes izdevies pieveikt Zviedriju, un tikai reizi pasaules čempionāta ietvaros – 2009. gadā Bernē panākums bija pēcspēles metienu sērijā. Otro reizi zviedrus Latvijas hokejisti pieveica aprīlī pārbaudes spēlē izbraukumā arī pēcspēles metienos ar 4:3.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sākusi ar trīs uzvarām trīs spēlēs, un ir Ķelnes grupas līdere. Tikmēr Zviedrijas hokejisti, kas uz pasaules čempionātu sapulcinājuši sen neredzēti spēcīgu sastāvu, pirmajās trīs spēlēs tikuši tikai pie četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!