Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) spēlē, tomēr viņa un Kristapa Zīles pārstāvētā "Orebro" viesos ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Kārlstades "Farjestad" komandai.

Ābols rezultatīvi piespēlēja komandas vienīgo vārtu guvumā spēles 58. minūtē.

Komandas kapteinis uz ledus pavadīja 19 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 55,56% iemetienos un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr aizsargs Kristaps Zīle laukumā bija 15 minūtes un 45 sekundes, reizi meta pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

41 mačā Ābols guvis 12 vārtus un 18 reizes rezultatīvi piespēlējis, bet Zīle sešās SHL cīņās ir sakrājis divas rezultatīvas piespēles.

Pie pārliecinošas uzvaras otrdien tika Roberta Mamčica pārstāvētā "Linkoping", kas savā laukumā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pieveica "Leksands".

Mamčics laukumā pavadīja 13 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt aizsarga Oskara Cibuļska un vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Jēvles "Brynas" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica "Oskarshamn" vienību.

Gudļevskis šoreiz palika uz rezervistu soliņa, bet Cibuļskis nebija pieteikumā.

Pieteikumā nebija arī Dana Ločmeļa, kura pārstāvētā "Lulea" ar 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) viesos pārspēja Šellefteo AIK.

Ar 83 punktiem 46 mačos "Lulea" ieņem trešo vietu, ar 72 punktiem 47 mačos sestā ir "Orebro", "Brynas" ar 61 punktu 47 spēlēs ir desmitā, bet "Linkoping" ar tādu pašu bilanci ir 11. pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Vekšes "Lakers" finālā pieveica "Rogle" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!