Foto: LETA

Jaunais Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols kardinālas izmaiņas izlasē neieviesīs, sarunā ar aģentūru LETA atklāja speciālists.

"Nedomāju, ka kardināli kaut ko mainīsim," tuvākos plānus ieskicē Ābols. "Protams, no sākuma ar puišiem tik un tā vajadzētu iepazīties. Plānojam nelielu treniņnometni jūnijā."

Kā norāda galvenais treneris, īsti nav zināms kam gatavoties un plānus pamatīgi iedragājis Krievijas iebrukums Ukrainā, jo līdz šim ierasti bija braukt vasarā uz pārbaudes turnīru Sočos, Krievijā.

"Jāredz, ko lems, IIHF [Starptautiskās hokeja federācija] par to vai spēlēs augustā," par iespējamo Latvijas līdzdalību U-20 pasaules čempionātā elites grupā saka Ābols. "Pašlaik neko pateikt nevaru, jāgaida ko izlems IIHF."

Kā zināms, Pekinas olimpisko spēļu laikā IIHF prezidents Liks Tardifs izteicās, ka pagājušā gada decembrī atceltais U-20 izlašu čempionāts elites divīzijā varētu tikt spēlēts augustā, taču tajā tobrīd spēlēja arī Krievijas izlase, kura pašreiz ir atstādināta no dalības IIHF turnīros.

Decembrī pirmās divīzijas A grupā Latvijas U-20 hokejisti uzvarēja četrās no piecām spēlēm un ieņēma otro vietu, neizcīnot ceļazīmi uz elites divīziju. Ceļazīmi ieguva Baltkrievija, kas patreiz arī ir atstādināta no dalības IIHF turnīros.

Kā atklāja Ābols, sarunas par U-20 izlases trenēšanu bijušas jau kādu laiku, taču oficiāli tas apstiprināts tikai pēdējā LHF valdes sēdē.

49 gadus vecajam Ābolam ir liela pieredze strādājot gan augstākā līmeņa profesionālos klubos, gan starptautiskajā arēnā.

Ābols kopš 2016. gada strādā par Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera asistentu. Pēdējās divas sezonas viņš vada Latvijas virslīgas komandu "Zemgale"/LLU. Savukārt pirms tam Ābols bija galvenais treneris Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vienības Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo".

Kā spēlētājs Ābols valstsvienības rindās piedalījās piecos pasaules čempionātos un divos olimpiskos spēļu kvalifikācijas turnīros. Kopumā izlases rindās Ābols aizvadīja 104 cīņas, izceļoties ar 24 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!