Foto: Privātais arhīvs

Latvijas uzbrucējs Raivis Ansons sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" svinot uzvaru.

"Penguins" viesos ar rezultātu 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Leihaveli "Phantoms" komandu.

Ansons piedalījās vārtu guvumā, ar kuru Dreiks Kadžjula otrā perioda 13.minūtē panāca 3:1 viesu labā. Latvijas hokejists šajā mačā pa vārtiem nemeta un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Ansons piedalījies 17 spēlēs un abus divus punktus guvis ar rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Tāpat savai komandai uzvaru palīdzēja svinēt vārtsargs Artūrs Šilovs, kura pārstāvētā Ebotsfordas "Canucks" izbraukumā ar 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) guva virsroku pār Manitobas "Moose" vienību.

Šilovs šajā mačā atvairīja 13 no 15 ripām, bet šajā sezonā kopumā viņš 20 cīņās svinējis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 2,78 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

Turpretī zaudējumu gada pēdējā dienā piedzīvoja aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Belevilas "Senators", kas pretinieku laukumā ar 3:4 (0:2, 1:1, 2:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Jūtikas "Comets".

Rubīns statistikas ailēs atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Šajā sezonā viņam 23 cīņās ir divi gūti vārti, trīs rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -2.

"Penguins" ar 33 punktiem 28 spēlēs Austrumu konferencē ieņem astoto vietu, kamēr "Senators" ar 27 punktiem 31 spēlē ir pēdējā 15 komandu konkurencē. "Canucks" ar 38 punktiem 29 mačos Rietumu konferencē ieņem piekto vietu 17 komandu vidū.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!