Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē starp Kolorado "Avalanche" un Lasvegasas "Golden Knights" savus 73. vārtus kluba labā guva Taisons Berijs, tādējādi apsteidzot bijušo Latvijas izlases hokejistu Sandi Ozoliņu rezultatīvāko "Avalanche" aizsargu sarakstā.

"Avalanche" savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 4:3 (2:0, 2:2, 0:1), bet Berijs guva komandas trešos vārtus, tobrīd panākot jau rezultātu 3:0.

Kanādas aizsargs NHL spēlē kopš 2011./12. gada sezonas un visu savu laiku līgā pavadījis tieši "Avalanche" vienībā. Berijs 479 spēļu laikā sakrājis 304 rezultativitātes punktus, gūstot 73 vārtus un atdodot 231 rezultatīvu piespēli.

Ozoliņš Denveras pilsētas komandā pavadīja teju piecas pilnas sezonas, to laikā atzīmējoties ar 333 spēlēm, 72 vārtiem un 181 rezultatīvu piespēli. Aizsargu 1995./96. gada sezonas sākumā aizmainīja no Sanhosē "Sharks" uz "Avalanche" vienību, ar kuru Ozoliņš tajā pašā sezonā izcīnīja NHL izslēgšanas spēļu Stenlija kausu.

Tuvākie Ozoliņa sekotāji karjeras arī beiguši, Džonam-Maiklam Lilē karjeras laikā sakrājot 68 vārtus, bet Robam Bleikam atzīmējoties 62 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!