Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Miko Rantanens atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Bostonas "Bruins" vārtsargam Līnusam Ulmarkam, bet par trešo labāko atzīts Ņujorkas "Rangers" aizsargs Edams Fokss.

Rantanens aizvadītajā nedēļā divos mačos izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Vienā no spēlēm somu uzbrucējs guva uzvaras vārtus, bet otrā - asistēja uzvaru nesošajā metienā.

26 gadus vecais hokejists iepriekšējā sezonā sasniedza karjeras labākos rādītājus vārtos (36), piespēlēs (56) un gūtajos punktos (92). Šosezon viņš piedalījies 13 mačos un ir starp līgas vadošajiem spēlētājiem vairākumā gūtajos punktos (11) un piespēlēs (9), gūtajos punktos (23), vārtos (10) un metienu precizitātē (23,8%).

Tikmēr Ulmarks trīs spēlēs aizveda "Bruins" komandu līdz trīs uzvarām, vidēji mačā ielaižot 1,34 ripas un atvairot 95,6% metienu. Šajā sezonā 29 gadus vecais zviedru vārtsargs sācis 12 no 13 mačiem, ir līgas līderis uzvarās (11), vicelīderis ielaistajos vārtos (1,96) un trešais atvairītajos metienos (93,6%).

Savukārt Fokss iepriekšējā nedēļā četros mačos guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, otrajā no statistikas rādītājiem un arī gūtajos punktos ieņemot pirmo vietu līgā. Rezultatīvāko spēli Fokss aizvadīja ceturtdien, kad iekrāja 1+3 "Rangers" uzvarā 8:2 pār Detroitas "Red Wings".

Šosezon 24 gadus vecais amerikānis uz ledus bijis 17 mačos un ir starp līgas vadošajiem aizsargiem rezultatīvajās piespēlēs (14), punktos (19) un gūtajos vārtos (5). Pirms divām sezonām Fokss saņēma Džeimsa Norisa piemiņas balvu kā līgas labākais aizsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!