Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators", kuras paspārnē ir arī uzbrucējs Rūdolfs Balcers, maiņas darījuma rezultātā ieguvusi pieredzes bagāto Dereku Stepanu, ziņo līga.

Zināms, ka Arizonas "Coyotes" apmaiņā pret 30 gadus veco centra uzbrucēju saņēmusi nākamā gada drafta otrās kārtas izvēli.

Pagājušajā sezonā Stepans "Coyotes" rindās 70 spēlēs atzīmējās ar desmit vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, bet deviņās "play-off" spēlē viņa rēķinā vārti un četras piespēles.

Pēc gaidāmās sezonas Stepans kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

"Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions norādīja, ka Stepans sniegs lielāku stabilitāti centra pozīcijā.

"Viņš jau iepriekš karjerā pierādījis, ka ir labs vairākuma un mazākuma speciālists. Stepans komandai noteikti palīdzēs arī ar savām līdera īpašībām," pauda ģenerālmenedžeris.

"Senators" šajā starpsezonā spēlētāju tirgū bijusi ļoti aktīva, jo sastāvs papildināts ar uzbrucējiem Jevgēņiju Dadonovu un Aleksu Galčenjaku, bet maiņas darījumos iegūti arī vārtsargs Mets Marejs un aizsargs Ēriks Gudbransons.

Stepanu 2008.gadā Ņujorkas "Rangers" draftā izraudzījās ar kopējo 51.numuru. Kopš tā laika uzbrucējs NHL aizvadījis 739 spēles, kurās iekrājis 479 rezultativitātes punktus (167+312). 106 izslēgšanas spēlēs uzbrucējs "Rangers" un "Coyotes" vienībās kopumā nopelnījis 54 punktus (20+34).

2017.gadā "Rangers" Stepanu aizmainīja uz Arizonas vienību.

Jau ziņots, ka uz Otavas "Senators" nometni jau devies Rūdolfs Balcers, kurš uz īres līguma pamatu šīs sezonas sākumu pavadīja Norvēģijas spēcīgākā čempionāta komandā Stavengeras "Oilers". Tāpat uz Toronto "Maple Leafs" treniņnometni devies arī aizsargs Kristiāns Rubīns, kamēr uzbrucējs Rodrigo Ābols paliks Zviedrijā un pagaidām necentīsies iekļūt Floridas "Panthers" sastāvā.

2020./2021.gada NHL sezona sāksies 13.janvārī, bet jau ap jauno gadu komandas varēs pulcēties treniņnometnēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!