Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien latvietis Rūdolfs Balcers un viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 1:5 savā laukumā piekāpās Anaheimas "Ducks" hokejistiem.

Balcers uz ledus pavadīja 17:07 minūtes, no kurām 3:21 minūti nospēlēja vairākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Otro spēli pēc kārtas latvietis punktus neguva.

"Ducks" komandu mača sestajā minūtē vadībā izvirzīja Adams Enriks, kurš no tuvas distances ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī, bet otrā perioda pirmajā minūtē Makss Komtuā panāca rezultātu 2:0. Minūti vēlāk 41 gadu vecais "Sharks" veterāns Matriks Marlo noslēdza skaistu vairākuma izspēli ar precīzu metienu, vienus vārtus savai komandai atgūstot. Tieši šo vairākumu savai komandai nopelnīja Balcers. Tomēr "Ducks" atkal atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas. 23. minūtē precīzi meta Isaks Lundestroms, bet 36. minūtē – Nikolā Delorjē.

Mēģinot atspēlēties, "Sharks" riskēja un jau 53. minūtē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas rezultātu nedeva. Deivids Bakess to izmantoja un guva piektos vārtus "Ducks" vienībai.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar somu Jonasu Korpisalo vārtos savā laukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja Tampabejas "Lightning".

Latvietis Elvis Merzļikins palika komandas rezervē, bet Korpisalo atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" šajā mačā guva četrus bezatbildes vārtus, precīzi metot Zekam Dalpem, Džekam Roslovičam, Maksam Domi un Nikam Folinjo. Trešajā periodā "Lightning" divus vārtus atspēlēja, kad 15. un 19. minūtē vārtus guva Ross Koltons un Lūks Šens.

Savukārt Pitsburgas "Penguins bez savainotā Teodora Bļugera izbraukumā ar rezultātu 4:8 piekāpās Ņujorkas "Rangers".

"Rangers" labā ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artemijs Panarins, bet vārtus un divas piespēles iekrāja Adams Fokss. "Penguins" rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Maiks Metesons, bet precīzs metiens izdevās arī Braienam Dumulinam, Džeikam Gencelam un Džeredam Makkenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!