Foto: AP/Scanpix/LETA

Savas Nacionālās hokeja līgas (NHL) debijas sezonas 12. rezultativitātes punktu nopelnījis Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers, kurš pirmdien asistēja Otavas “Senators” vārtu guvumā, komandai spēlē gan ar 2:5 piekāpjoties Tampabejas “Lightning” vienībai.

Balcers spēli aizvadīja trešajā uzbrucēju virknējumā un tās laikā laukumā pavadīja 11:48 minūtes, no kurām divas bija skaitliskajā vairākumā, bet 37 sekundes mazākumā. Latvietis bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija -1.

Pateicoties diviem vārtiem otrajā periodā, pēc tā noslēgšanās Tampabejas komanda bija izvirzījusies relatīvi drošā vadībā ar rezultātu 3:1. Piektajā trešās trešdaļas minūtē "Senators" gan vēl deva savu atbildi. Pēc Kristiana Volanina piespēles Rūdolfs Balcers piesaistīja pretinieku aizsargu uzmanību un izmantoja situāciju, lai piespēlētu nepiesegtajam Maksam Verono, kurš vairākumā panāca rezultātu 2:3.

Nepilnu minūti vēlāk gan "Lighting" vienus vārtus atguva, bet trīs minūtes līdz beigām Stīvens Stamkoss izcēlās ar viesu piekto vārtu guvumu, pieliekot punktu jebkādām Otavas iespējām atgūties.

"Lightning" komanda ar 79 spēlēs izcīnītiem 124 punktiem ir pārliecinoša līdere gan Austrumu konferencē, gan visā līgā, savukārt 62 punkti dod Otavas "Senators" pilnībā pretēju pozīciju – pēdējo konferencē un NHL.

Liepājnieks šosezon jau aizvadījis 33 spēles, kuru laikā uzbrucējs guvis 12 rezultativitātes punktus, pateicoties pieciem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Nākamais cīniņš Otavas vienībai paredzēts trešdien 3. aprīlī, kad komanda viesosies Ņujorkā pie "Rangers" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!