Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 9. novembrī, pie uzvaras tika Rūdolfs Balcers un Sanhosē "Sharks", bet Teodors Bļugers kopā ar Pitsburgas "Penguins" piedzīvoja zaudējumu.

Balcers spēlē pret Kalgari "Flames" ieguva lielu treneru uzticību, bet viņa pārstāvētā vienība svinēja uzvaru ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0). Latvijas izlases hokejists laukumā bija 18:56 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks starp "Sharks" uzbrucējiem. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trijiem iemetieniem, bet Balcera lietderības koeficients bija "+1".

Otrā perioda sākumā 30 sekunžu laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem – sākumā Aleksandrs Barabanovs vadībā izvirzīja "haizivis", bet tad Endrū Mandžiapane izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus pēdējās trešdaļas piektajā minūtē "Sharks" labā guva Logans Kutūrs, bet spēles izsakaņā ripu jau tukšos pretinieku vārtos raidīja Tomass Hertls un Jonatans Dalēns.

Savukārt Bļugers un "Penguins" pēdējā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu, tomēr pēcspēles metienos ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čikāgas "Blackhawks". Bļugers nospēlēja 15:26 minūtes, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Otrajā periodā Džujhars Khaira un Sets Džounss vadībā izvirzīja "Blackhawks", bet pēdējā trešdaļā Džefs Kārtes ar diviem precīziem metieniem izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles "bullīšos" Čikāgas komanda bija pārāka ar 2:0, "bullīšus" realizējot Džonatanam Tēvsam un Aleksam DeBrinkatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!