Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar dažādām sekmēm pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēles aizvadīja Latvijas hokejistu Rūdolfa Balcera un Elvja Merzļikina pārstāvētās komandās. Balcers uzvarētā spēlē rezultatīvi piespēlēja, bet Merzļikins zaudētā mačā savos vārtos ielaida trīs ripas.

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda izbraukumā ar rezultātu 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) pārspēja Ņūdžersijas "Devils" hokejistus.

Rūdolfs Balcers spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 15:34 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un diviem neprecīziem metieniem, kā arī četriem spēka paņēmieniem.

Sanhosē vienība pirmo divu periodu laikā guva četrus bezatbildes vārtus. Mača 32. minūtē Rūdolfs Balcers saņēma ripu tieši pirms pretinieku zonas un tūlīt pat ar diagonālu piespēli atrada Aleksandru Barabanovu. Krievijas hokejists ripu nogādāja uz tālo vārtu stabu, no kurienes Eriks Karlsons ar precīzu metienu panāca rezultātu 4:0.

Tomāšs Tatars un Jespers Brats trešajā periodā viesu labā divus vārtus atspēlēja, bet spēlei punktu ar otro precīzo metienu pielika Timo Meiers, kurš ripu raidīja tukšā cietoksnī.

Rūdolfs Balcers šosezon sakrājis desmit punktus (2+8) 22 spēlēs, savukārt "Sharks" komanda ar 25 punktiem 22 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

Sanhosē vienībai ceturtdien paredzēts viesoties pie Ņujorkas "Islanders" kluba, taču tā pēdējās divas spēles tika atceltas Covid-19 gadījumu dēļ.

Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda izbraukumā ar rezultātu 0:6 (0:3, 0:2, 0:1) zaudēja Našvilas "Predators" vienībai.

Elvis Merzļikins uzsāka spēli viesu vārtos, taču tika nomainīts pēc nepilnām 13 minūtēm, kad nebija atvairījis trīs no deviņiem pretinieku metieniem.

Merzļikinu ar metienu tuvajā "devītniekā" vispirms pārspēja Filips Forsbergs. Vārtsargs dažas minūtes vēlāk glāba komandu, izveicīgi pārvietojoties vārtos, lai atvairītu tuvu Nika Kazinsa metienu, tomēr spēles 13. minūtē viņu ātrajā uzbrukumā pārspēja nepiesegts Jakovs Treņins.

Jau deviņas sekundes vēlāk "Predators" pēc iemetiena nogādāja ripu viesu zonā, uzvarēja divcīņā pie laukuma apmales un nogādāja ripu Forsbergam, kurš ar zibenīgu metienu vēlreiz pārspēja Merzļikinu. Latvijas hokejists uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem tika nomainīts. Kolumbusas komandas galvenais treneris Breds Larsens pēc spēles atzina, ka centies mainīt spēles iniciatīvu, bet savu vārtsargu pie notikušā nevaino.

Atlikušajā spēles gaitā Jonass Korpisalo atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem, vēl divas reizes ar precīziem metieniem no pašas vārtu priekšas atzīmējoties Forsbergam. "Blue Jackets" vienreiz arī spēja nogādāt ripu pretinieku vārtos, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās soģi tos neieskaitīja aizmugures dēļ.

Našvilas komandas vārtos 27 metienus atvairīja soms Jūse Saross, kurš pirmo reizi šosezon aizvadīja "sauso" maču.

Merzļikins četrās no iepriekšējām piecām aizvadītajām spēlēm bija svinējis uzvaras. Šosezon viņš vārtos stājies 13 mačos, ticis pie deviņiem panākumiem, bet vidēji spēlē ielaidis 2,41 ripas un atvairījis 92,3% pretinieku metienu.

Kolumbusas komanda ar 24 punktiem 20 mačos ieņem devīto vietu Austrumu konferencē. Tās izbraukums turpināsies ceturtdien, kad komanda viesosies pie Dalasas "Stars" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!