Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 2:6 piekāpās Minesotas "Wild".

Balcers jau pirmajā minūtē palīdzēja gūt spēles pirmos vārtus. Viņš izraidīja ripu no aizsardzības zonas, kur tālāk Timo Meiers piespēlēja Brentam Bērnsam, un pieredzējušais aizsargs skaistā veidā apspēlēja vārtsargu.

Tādējādi Balcers tika pie sava trešā rezultativitātes punkta šajā sezonā. Viņš septiņās spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Balcers mačā pret "Wild" laukumā pavadīja 16:04 minūtes, no kurām 1:35 minūtes nospēlēja vairākumā. Latvietis izdarīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu, bet spēli viņš noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tiesa, pēc Bērna precīzā metiena "Wild" hokejisti guva četrus vārtus pēc kārtas, turklāt divus no tiem izdevās gūt 11 sekunžu laikā. Mača astotajā minūtē Mats Cukarello izlīdzināja rezultātu, bet jau nākamajā uzbrukumā Kirils Kaprizovs izvirzīja Minesotas komandu vadībā. Mačā 24. minūtē precīzs bija Aiens Kols, bet tad rezultātu 4:1 panāca Markus Folinjo.

Logans Kutūrs vienus vārtus "Sharks" komandai atguva, bet divarpus minūtes pirms otrā perioda beigām Jonass Brodīns atjaunoja trīs vārtu pārsvaru "Wild" vienībai. Trešajā periodā Viktors Rasks panāca mača gala rezultātu un nodrošināja "Wild" pārliecinošu uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!